Tonijnsalade met wasabi is een van de brood- en toastsalades die Johma ooit aan het assortiment toevoegde toen ze een hoop nieuwe smaken introduceerden. Kant-en-klare salades koop ik niet snel omdat ik meestal het idee heb dat ik puur mayonaise zit te eten. Door mijn voorliefde voor pittig eten en voor de smaak van wasabi was deze salade de uitzondering op de regel en wat smaakte hij goed!
Ja, je leest het goed; Smaakte… Schijnbaar waren er niet heel veel mensen in Nederland die mijn mening deelden over de heerlijke smaak van deze tonijnsalade. Hij werd niet voldoende verkocht en dus is hij uit het assortiment gehaald.
Gelukkig zijn we niet voor één gat te vangen, dus we zijn de keuken ingedoken om te kijken of we deze heerlijke salade gewoon zelf kunnen maken. Dat is gelukt en deze tonijnsalade wordt al heel lang gemaakt en geserveerd voor tal van gerechten. Lekker in de sushi, hij lijkt namelijk erg op de tonijnvulling die je vaak krijgt, op een toastje, in een wrap, tussen de middag op je boterham, als toevoeging aan een groene salade. Je kunt er alle kanten mee op en je hebt hem zó gemaakt.
Laat een blikje tonijn op water uitlekken. Voeg hier mayonaise, wasabi en sesamzaadjes aan toe, roer alles goed door en je tonijnsalade is klaar.
Meer moeite is het niet. Zo wordt het wel heel gemakkelijk om vis aan je eetgewoontes toe te voegen 😉
Eet smakelijk!
Sushi vulling of zomaar op toast.
- 1 blikje tonijn op water circa 180 gram, afhankelijk van welk merk je kiest
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 centimeter wasabi pasta
- 1 theelepel sesamzaadjes
- peper en zout naar smaak
- Laat de tonijn uitlekken.
- Voeg de mayonaise en de wasabi pasta toe.
- Voeg de sesamzaadjes toe en roer alles goed dooreen.
- Voeg peper en zout naar smaak toe en roer nogmaals.
- Strooi voor het serveren eventueel nog wat sesamzaadjes over de salade.
- Door een beetje te variëren met de hoeveelheid mayonaise die je gebruikt maak je de salade steviger, of smeuïger. Zo kun je de structuur aanpassen op waarvoor je de salade wilt gebruiken.
- Gebruik eens sesamzaadjes met een smaakje zoals knoflook, soja of wasabi. Deze zijn bij de meeste toko's gewoon verkrijgbaar en ze geven je tonijnsalade een extra "oempf".
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
FabulousHeidi zegt
Klinkt lekker! Ik ben dol op wasabi 😀 Ik koop eigenlijk nooit meer salades in de winkel, ik houd er niet zo van, net als jij heb ik het idee dat ik alleen maar mayo zit te eten deze ga ik zeker proberen!
Linda zegt
Laat je weten hoe het heeft gesmaakt? Binnenkort volgt ook een recept voor een oude kaas salade met bleekselderij. Honderd keer beter dan store bought 😉
Judy zegt
Heerlijk simpel en lekker
Linda zegt
Lekker eten hoeft wat ons betreft niet altijd te betekenen dat je uren in de keuken moet staan!