Print
Arancini al Tonno

Arancini met tonijn (Gefrituurde rijstballetjes)

Klassieker met een moderne twist.

Gang Hapjes
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Aantal 20 Balletjes

Ingredienten

  • 250 gram gekookte rijst
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 75 gram paneermeel
  • 3 eieren
  • Meer paneermeel

Bereidingswijze

  1. Snipper het sjalotje en de knoflook fijn.
  2. Laat de tonijn uitlekker.
  3. Meng de rijst met de sjalot, knoflook, tonijn, cayenne peper en de 75 gram paneermeel en 1 ei door elkaar in een kom tot een samenhangende massa ontstaat.
  4. Vorm balletjes van het mengsel.
  5. Klop de 2 eieren los en giet ze in een kom.
  6. Zet er een tweede kom met paneermeel naast.
  7. Paneer de balletjes door ze eerst in het losgeklopte ei en daarna in de paneermeel te rollen.
  8. Frituur de arancini in circa 5 minuten goudbruin.
  9. Serveer met een simpele tomatensaus.

Tip(s) van de chef