• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Arancini al tonno (Gefrituurde rijstballetjes)

Arancini al tonno (Gefrituurde rijstballetjes)

januari 12, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Arancini al Tonno

Arancini al tonno is het resultaat van een beetje stoeien in de keuken met het geven van een eigen draai aan een klassieker. Arancini is eigenlijk een risotto balletje welke gevuld wordt met een mengsel van vlees en groenten en een ruime hoeveelheid Parmezaanse kaas bevat. Nu vind ik persoonlijk de combinatie van vis en kaas niet de meest ideale en eigenlijk had ik ook niet helemaal zin om mooi gevulde balletjes te maken. Goede reden dus om te kijken of een bewerkelijke, Siciliaanse klassieker ook als snel en gemakkelijk hapje gemaakt kan worden.

Met een pannetje gewone gekookte rijst en een blikje tonijn ben ik aan de slag gegaan. Net als met bitterballen is de truc voor een gepaneerd en gefrituurd hapje ervoor te zorgen dat je de smaak van de vulling niet kwijtraakt door de laag paneermeel aan de buitenzijde. De vulling goed op smaak brengen is dus een absolute must! Proef tijdens het maken van het mengsel dus steeds goed hoe alles smaakt. Zodra je denkt; “Oeh, dit is té” zit je helemaal goed.

Arancini al tonno
Zo maak je Arancini al Tonno

Neem je gekookte rijst. Zorg dat hij is afgekoeld voor je het mengsel gaat maken. Je kunt dit recept dus ook gebruiken om overgebleven rijst op te maken.

Doe de gekookte rijst in een kom en voeg de tonijn, knoflook, sjalot en cayennepeper toe. Schep alles goed door elkaar en proef. Je kunt naar smaak extra knoflook of sjalot toevoegen en als je van pittig houdt kun je natuurlijk ook gul zijn met de cayennepeper. En natuurlijk voeg je peper en zout naar smaak toe.

Als mengsel goed op smaak is voeg je een ei en het paneermeel toe en schep je alles goed door tot een gehakt-achtige structuur ontstaat. Van dit mengsel maak je balletjes. Paneer de balletjes in geklutst ei en paneermeel en frituur ze in circa 5 minuten goudbruin.

Serveer de arancini al tonno met een basis tomatensaus waar je enkel Parmezaan en oregano aan toevoegt.

Eet smakelijk!

Arancini al Tonno
Print
Arancini met tonijn (Gefrituurde rijstballetjes)
Voorbereidingstijd
30 min
Bereidingstijd
5 min
 

Klassieker met een moderne twist.

Gang: Hapjes
Keuken: Italiaans
Aantal: 20 Balletjes
Ingredienten
  • 250 gram gekookte rijst
  • 1 blikje tonijn op water
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 75 gram paneermeel
  • 3 eieren
  • Meer paneermeel
Bereidingswijze
  1. Snipper het sjalotje en de knoflook fijn.
  2. Laat de tonijn uitlekker.
  3. Meng de rijst met de sjalot, knoflook, tonijn, cayenne peper en de 75 gram paneermeel en 1 ei door elkaar in een kom tot een samenhangende massa ontstaat.
  4. Vorm balletjes van het mengsel.
  5. Klop de 2 eieren los en giet ze in een kom.
  6. Zet er een tweede kom met paneermeel naast.
  7. Paneer de balletjes door ze eerst in het losgeklopte ei en daarna in de paneermeel te rollen.
  8. Frituur de arancini in circa 5 minuten goudbruin.
  9. Serveer met een simpele tomatensaus.
Tip(s) van de chef
  • In plaats van tonijn kun je ook zalm uit blik gebruiken.
  • Wil je wat meer een echte, maar kleine maaltijd van deze arancini al tonno maken, serveer hem dan met een gevulde tomaten groentensaus zoals deze pastasaus met bleekselderij.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Hapjes, Nomz, Underwater Nomz Tags: Budget, Oregano, Parmezaan, Rijst, Tomatensaus, Tonijn

Vorig bericht: « De eetgewoonten van Lisette
Volgend bericht: Snelle chocomousse (Maar twee ingredienten nodig!) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....