Print Kerstboom siroop
Voor wanneer je het Kerstgevoel nog iets langer wilt vasthouden
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 25 minuten
- 75 gram dennennaalden
- 450 gram suiker
- 1100 ml suiker
-
Doe de dennennaalden in een pan.
-
Giet het water en de suiker erbij.
-
Zet de pan op laag vuur en verwarm de inhoud onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost.
-
Haal de pan van het vuur en zet afgedekt weg.
-
Laat de siroop een nacht trekken.
-
Zeef de siroop in een schone fles.
-
Koel bewaren.
- Let goed op dat je echte dennennaalden gebruikt en geen taxus. De taxus is namelijk zeer giftig.
- Deze siroop is ook heerlijk wanneer je hem aanlengt met bruisend water. Of schenk hem eens over je yoghurt, gecombineerd met rode besjes.