• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Kerstboom siroop (Budget het nieuwe jaar in!)

Kerstboom siroop (Budget het nieuwe jaar in!)

januari 2, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Kerstboom siroop

Kerstboom siroop, toen ik het las moest ik wel even lachen. Het klinkt een beetje vreemd, maar het leek me interessant genoeg om toch even te kijken. Jody van OngewoonLekker.com maakte de siroop en had al een paar handige tips in haar artikel gezet. Aangezien de Kerstboom er hier ook op 1 januari uit is gegaan vond ik het de moeite waard om een paar takken te snoeien en me ook aan deze siroop te wagen. Meer budget dan eten of drinken maken van iets wat je normaal gesproken gewoon weggooit gaat het immers niet worden. En aangezien de aanmaaklimonade er hier ook in grote hoeveelheden doorheen gaat…

Het afritsen van de naaldjes viel me eerlijk gezegd behoorlijk tegen. Ik had verwacht dat het, net als met rozemarijn, een kwestie zou zijn van je nagels langs de takjes ritsen en klaar. Schijnbaar heb ik onze Kerstboom goed water gegeven, want de naaldjes zaten muurvast. Alle naaldjes zijn dus braaf met de hand geplukt en daar ben ik wel even mee bezig geweest. Als ik deze siroop nog een keer zou maken denk ik dat ik de takken eerst een halve dag tot een dag zou laten drogen zodat de naaldjes gemakkelijker loslaten. Wel verwacht ik dat je dan een iets grotere hoeveelheid naaldjes nodig hebt.

Kerstboom siroop

Handig om te pinnen!

Zo maak je Kerstboom siroop

Haal de naaldjes van de takken af. Doe de naaldjes in een pan, voeg water en suiker toe en zet de pan op laag vuur. Blijf in de pan roeren tot de suiker is opgelost. Zet de pan van het vuur, doe het deksel er op en laat een nachtje trekken.

Zeef de siroop in een schone fles, et voila, je Kerstboom siroop is klaar.

Als je begint met het maken van de siroop ruikt het in eerst instantie heel erg naar schoonmaakmiddel. Tenminste, dat vonden wij. Hoe langer de siroop staat te trekken, hoe meer het naar Kerst/bos gaat ruiken. De smaak is heel apart en een welkome verrassing als je eens zin hebt in iets anders.

Mijn recept bevat veel minder suiker dan het recept wat Jody gebruikte. Dit om de simpele reden dat niemand hier in huis van heel erg zoete dranken houdt. Hieronder lees je mijn recept, het recept van Jody kun je vinden door de link te volgen.

Kerstboom Siroop
Print
Kerstboom siroop
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
5 min
Rusttijd
8 uur
Totale tijd
8 uur 25 min
 

Voor wanneer je het Kerstgevoel nog iets langer wilt vasthouden

Gang: Drankje
Keuken: Budget, Nederlands
Ingredienten
  • 75 gram dennennaalden
  • 450 gram suiker
  • 1100 ml suiker
Bereidingswijze
  1. Doe de dennennaalden in een pan.
  2. Giet het water en de suiker erbij.
  3. Zet de pan op laag vuur en verwarm de inhoud onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost.
  4. Haal de pan van het vuur en zet afgedekt weg.
  5. Laat de siroop een nacht trekken.
  6. Zeef de siroop in een schone fles.
  7. Koel bewaren.
Tip(s) van de chef
  • Let goed op dat je echte dennennaalden gebruikt en geen taxus. De taxus is namelijk zeer giftig.
  • Deze siroop is ook heerlijk wanneer je hem aanlengt met bruisend water. Of schenk hem eens over je yoghurt, gecombineerd met rode besjes.

Kosten voor dit recept;

Dennennaalden – €0.00
Suiker – €0.30
Water – €0.00

Totaal; €0.30

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Drinkable Nomz, Nomz Tags: Budget, Dennennaalden, Kerstboom, Siroop

Vorig bericht: « Vriezer koken (Gemakkelijk besparen en toch goed eten!)
Volgend bericht: Pastasaus met bleekselderij en wortel »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....