Print
Gevulde vleessaus met sucadelappen

Met sucadelappen gevulde vleesjus

Gang Bijgerecht, Diner, Hapjes
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Suddertijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 minuten

Ingredienten

  • Roomboter
  • 600 gram sucadelappen
  • 3 stuks uien
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 liter groente- of rundvleesbouillon
  • 1 glas rode wijn (Of 4 eetlepels azijn)
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 5 stuks laurierblaadjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijdt de uien in halve maantjes.
  2. Bestrooi de sucadelappen aan beide zijden met peper en zout.
  3. Laat een flinke klont roomboter smelten in de pan en bak de sucadelappen aan beide zijden bruin.
  4. Haal de sucadelappen uit de pan en voeg de uien bij het bakvet.
  5. Bak de uien zo'n 5 minuten in het bakvet zodat ze zacht en mooi bruin kleuren.
  6. Voeg de bloem toe en bak dit een minuut onder voortdurend omscheppen mee.
  7. Schenk de bouillon in de pan en voeg de wijn, tomatenpuree en laurierblaadjes toe.
  8. Roer alles goed door en breng aan de kook.
  9. Leg de sucadelappen terug in het vocht en zet de pan afgedekt op de kleinte pit terug.
  10. Laat het vlees 2 tot 3 uur zachtjes sudderen.
  11. Neem de sucadelappen uit de pan en pluis het vlees.
  12. Doe het gepluisde vlees terug in de pan en schap alles nogmaals goed door.

Tip(s) van de chef