1zakwinterpenen(800 tot 1000 gram. Gewoon opmaken, het komt niet zo nauw.)
2heleuien
300gramgehakt
2blikkentomatenblokjes
4tenenknoflook
5eetlepelsbalsamico azijn
2eetlepelsoregano
Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Snipper de ui zo fijn mogelijk.
Snijdt de wortel en bleekselderij in zo klein mogelijke stukjes.
Maak de knoflooktenen schoon en snijdt ze zo fijn mogelijk. (Of gebruik straks bij het toevoegen een knoflookpers.)
Fruit de ui glazig.
Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak alles in enkele minuten zacht.
Doe het gehakt bij het groentemengsel en bak het gehakt rul.
Voeg de tomatenblokjes samen met de knoflook, oregano en balsamicoazijn toe. Schep alles goed door en laat een kwartier tot twintig minuten pruttelen op zacht vuur.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Serveer met pasta.
Tip(s) van de chef
Maak je deze saus voor kinderen die zeuren over stukjes groenten? Maak de saus, maar bak het gehakt in een aparte pan. Pureer de saus met een staafmixer en voeg het vlees daarna toe. Zo heb je een gladde saus zonder verstopte groenten. *kuch*
Haal de saus een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Zo houdt de saus zijn smaak goed vast én je bespaart op elektriciteit door de kou die langzaam in je koelkast wordt afgegeven.
Maak je een vriezer portie van deze saus op, kijk dan even of je nog groenterestjes in je koelkast hebt liggen die op moeten. Paprika, courgette, champignons, etc, je kunt het allemaal even in een aparte pan aanpakken en op het laatste moment toevoegen als je de pastasaus opwarmt.