• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pastasaus met bleekselderij en wortel

Pastasaus met bleekselderij en wortel

januari 3, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Pastasaus met bleekselderij en wortel
Pastasaus met bleekselderij en wortel is een goedkoop en gemakkelijk recept om je vriezer mee te vullen. Met dit recept maak je een grote pan waarvan je één maaltijd direct kunt eten en de rest in porties invriest om op een ander moment ook snel, gemakkelijk en gezond te kunnen eten. Invriezen kun je natuurlijk doen met direct een portie gekookte macaroni erbij. Nog handiger is het om de saus op zich in te vriezen zodat je hem ook voor andere maaltijden kunt gebruiken. Spaghetti, lasagne, of als groentesaus bij een lekker stukje vlees.

Voor mij bestaat de truc van koken in bulk, of vriezer koken, voornamelijk uit het helemaal op gebruiken van je ingredienten. Dat is de gemakkelijkste manier om te besparen op je boodschappen kosten omdat je zeker weet dat je niets weggooit én je kunt een beetje smokkelen met de hoeveelheden vlees die je gebruikt. Dit kan namelijk best een beetje minder zijn als je grote hoeveelheden gebruikt. Vlees blijft nu eenmaal een van de duurste onderdelen van een maaltijd.

Pastasaus met bleekselderij en wortel

Handig om te pinnen!

Zo maak je pastasaus met bleekselderij en wortel

Het snijwerk ben je wel even mee bezig voor dit recept. Het is wel meteen een mooie manier om te snijtechniek te oefenen.

Begin met het zo fijn mogelijk snijden van de ui, bleekselderij en wortel. Fruit de ui glazig in olijfolie. Als de ui begint te kleuren voeg je de bleekselderij en wortel toe en bak je alles in enkele minuten en onder voortdurend omscheppen zacht. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul met de groenten.

Als het gehakt gaar is voeg je de tomatenblokjes, knoflook, laurierblad, oregano en balsamico azijn toe. Schep alles goed dooreen en laat een kwartier tot twintig minuten op zacht uur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Een perfecte pastasaus die zich zoals gezegd ook geweldig in laat vriezen.

Eet smakelijk!

Pastasaus met bleekselderij en wortel
Print
Pastasaus met bleekselderij en wortel
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
30 min
Totale tijd
40 min
 

Een budget versie van Ragu Bolognaise

Gang: Diner
Keuken: Budget, Italiaans
Aantal: 8 personen
Ingredienten
  • 1 stuks bleekselderij
  • 1 zak winterpenen (800 tot 1000 gram. Gewoon opmaken, het komt niet zo nauw.)
  • 2 hele uien
  • 300 gram gehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 4 tenen knoflook
  • 5 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels oregano
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snipper de ui zo fijn mogelijk.
  2. Snijdt de wortel en bleekselderij in zo klein mogelijke stukjes.
  3. Maak de knoflooktenen schoon en snijdt ze zo fijn mogelijk. (Of gebruik straks bij het toevoegen een knoflookpers.)
  4. Fruit de ui glazig.
  5. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak alles in enkele minuten zacht.
  6. Doe het gehakt bij het groentemengsel en bak het gehakt rul.
  7. Voeg de tomatenblokjes samen met de knoflook, oregano en balsamicoazijn toe. Schep alles goed door en laat een kwartier tot twintig minuten pruttelen op zacht vuur.
  8. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  9. Serveer met pasta.
Tip(s) van de chef
  • Maak je deze saus voor kinderen die zeuren over stukjes groenten? Maak de saus, maar bak het gehakt in een aparte pan. Pureer de saus met een staafmixer en voeg het vlees daarna toe. Zo heb je een gladde saus zonder verstopte groenten. *kuch*
  • Haal de saus een dag van tevoren uit de vriezer en laat hem in de koelkast ontdooien. Zo houdt de saus zijn smaak goed vast én je bespaart op elektriciteit door de kou die langzaam in je koelkast wordt afgegeven.
  • Maak je een vriezer portie van deze saus op, kijk dan even of je nog groenterestjes in je koelkast hebt liggen die op moeten. Paprika, courgette, champignons, etc, je kunt het allemaal even in een aparte pan aanpakken en op het laatste moment toevoegen als je de pastasaus opwarmt.

Kosten voor dit recept;

Bleekselderij – €1.29
Winterpenen – €0.99
Uien – €0.08
Gehakt – €1.67
Tomatenblokjes – €0.88
Balsamico azijn en kruiden – €0.30

Totaal; €5.21
Per portie bij 8 porties; €0.66

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (14 stemmen, gemiddeld: 3,36 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Nomz Tags: Bleekselderij, Budget, Pasta, Pastasaus, Tomatensaus, Vriezer, Wortel

Vorig bericht: « Kerstboom siroop (Budget het nieuwe jaar in!)
Volgend bericht: Met sucadelappen gevulde vleesjus »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....