Ga terug
+ servings
Print
Carne en Palito

Carne en palito (Meat on a stick)

Een ander soort saté

Gang Diner, Hapjes
Keuken Equadoraans
Voorbereidingstijd 45 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 50 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram kipfilet in dunne repen (Circa 3 mm dik)
  • 1 sinaasappel (Sap en rasp apart)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 6 tenen knoflook
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijdt de kipfilet in dunne repen.

  2. Pers de sinaasappel uit en rasp de schil.

  3. Meng de sinaasappelsap met olijfolie, fijngesneden knoflook, kurkuma, gemalen komijn, zoete paprikapoeder en peper en zout.

  4. Laat het vlees minimaal een half uur marineren. Hoe langer het vlees marineert, hoe intenser de smaak van de marinade. Laat hem dus gerust een nachtje in de koelkast staan.

  5. Rijg het vlees op houten of metalen pennen.

  6. Grill de carne en palito in enkele minuten gaar.

Tip(s) van de chef

  • In plaats van kip kun je ook rund- of varkensvlees gebruiken voor dit recept. Heb je zin in rundvlees, kies dan voor een mager stuk vlees zoals rosbief. Heb je meer zin in varkensvlees, ga dan voor varkenshaas.
  • De gerookte paprikapoeder in dit recept benadrukt de grillsmaak wanneer je dit vlees in een grillpan of op de BBQ bereid. Ben je bang dat deze smaak te overheersend wordt, laat het gerookt paprikapoeder dan gewoon weg uit dit recept.