• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Hapjes / Carne en palito (Meat on a stick)

Carne en palito (Meat on a stick)

februari 21, 2017 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Carne en Palito

Carne en palito is een typisch Ecuadoraans streetfood gerecht en een van de hapjes die we op de kaart zetten voor het evenement waar jullie al het een en ander van hebben gezien op onze Facebookpagina en waar we jullie gisteren al over vertelden op onze media pagina. Carne en palito betekent letterlijk “vlees op een stokje” en met onze voorliefde voor José Jalapeno on a stick van Jeff Dunham MOESTEN we natuurlijk wel iets doen met dit gerecht.

Of je deze carne en palito nu in de oven, tussen grillplaten of op de BBQ wilt klaarmaken, zet je maar schrap voor een bijzondere smaak. Het vlees wordt namelijk gemarineerd in kruiden, olie en vers sinaasappelsap wat voor een intense smaak zorgt. Hoe langer je het vlees laat marineren, hoe intenser de smaak wordt dus stap gerust een dag van tevoren de keuken in. Daar ga je geen spijt van krijgen met deze Ecuadoraanse versie van saté.

Carne en Palito

Handig om te pinnen!

Zo maak je Carne en palito

Snijdt de kipfilet in dunne repen. Je kunt voor stukken gaan om saté te rijgen zoals we dat in Nederland kennen en zoals wij ook hebben gedaan om het herkenbaar te houden. Als je het goed wilt doen snijd je lange, dunne repen van zo´n 3 milimeter dik die je na het marineren per reep op een spiesje rijgt. (Denk aan hoe een plakje vleeswaren voor op brood er uit ziet.)

Pers de sinaasappels uit en gebruik een rasp om de `zest` van de schil te halen. Meng de sinaasappelsap met olijfolie, fijngesneden knoflook, kurkuma, gemalen komijn, zoete paprikapoeder en peper en zout. Leg het vlees in de marinade en schep alles goed om zodat al het vlees is bedekt door de marinade. Laat alles minimaal 30 minuten marineren, maar bij voorkeur minstens een hele nacht.

Rijg het vlees op voorgeweekte houten pennen of gebruik metalen pennen. Grill de vleespennen in enkele minuten gaar. Hoe dunner je het vlees hebt gesneden, hoe sneller je carne en palito klaar is.

Carne en palito wordt geserveerd met curtido de cebolla y tomate, plataanchips (bananen chips), of tortilla chips en eventueel met een pittige saus genaamd aji criollo of een lekkere ceviche de chochos. Een heerlijk hapje voor tussendoor en ook perfect als onderdeel van een volledige maaltijd.

Qampajj sumaj kachun oftewel; Eet smakelijk!

Carne en Palito
Print
Carne en palito (Meat on a stick)
Voorbereidingstijd
45 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
50 min
 

Een ander soort saté

Gang: Diner, Hapjes
Keuken: Equadoraans
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 500 gram kipfilet in dunne repen (Circa 3 mm dik)
  • 1 sinaasappel (Sap en rasp apart)
  • 1 theelepel olijfolie
  • 6 tenen knoflook
  • 2 theelepels kurkuma
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • ½ theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijdt de kipfilet in dunne repen.

  2. Pers de sinaasappel uit en rasp de schil.

  3. Meng de sinaasappelsap met olijfolie, fijngesneden knoflook, kurkuma, gemalen komijn, zoete paprikapoeder en peper en zout.

  4. Laat het vlees minimaal een half uur marineren. Hoe langer het vlees marineert, hoe intenser de smaak van de marinade. Laat hem dus gerust een nachtje in de koelkast staan.

  5. Rijg het vlees op houten of metalen pennen.

  6. Grill de carne en palito in enkele minuten gaar.

Tip(s) van de chef
  • In plaats van kip kun je ook rund- of varkensvlees gebruiken voor dit recept. Heb je zin in rundvlees, kies dan voor een mager stuk vlees zoals rosbief. Heb je meer zin in varkensvlees, ga dan voor varkenshaas.
  • De gerookte paprikapoeder in dit recept benadrukt de grillsmaak wanneer je dit vlees in een grillpan of op de BBQ bereid. Ben je bang dat deze smaak te overheersend wordt, laat het gerookt paprikapoeder dan gewoon weg uit dit recept.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Hapjes, Meaty Nomz, Nomz Tags: BBQ, Ecuador, Gemalen komijn, Gerookt paprikapoeder, Hapje, Knoflook, Kurkuma, Saté, Sinaasappelsap, Zoet paprikapoeder

Vorig bericht: « Op de Secoya campus bij Tribes
Volgend bericht: Ceviche de chochos (Vegetarisch) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ohmydish zegt

    februari 22, 2017 om 11:14

    Zag dit recept vanmorgen al voorbij komen, heerlijk! Denk dat je dit prima als tapas kunt serveren, nietwaar?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 22, 2017 om 21:40

      Het is inderdaad een perfect tapas gerechtje. En vrijdag komt het recept online voor salsa de queso. Die past perfect bij carne en palito en bij ander lekkers wat je ook zo op een tapastafel kunt zetten.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....