Go Back
Print
Chinese Nasi | TalkNomzToMe.nl

Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees krijgt)

Homemade takeout.

Gang Diner
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 120 gram ongekookte rijst
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 prei in halve ringen
  • 4 worteltjes geen penen, in kleine blokjes
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepels ketjap op gevoel

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen.
  2. Zet een wok op het vuur en fruit in een laagje olie eerst de ui.
  3. Voeg de hamblokjes toe en wok deze enkele minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de wortelblokjes toe en wok deze enkele minuten mee tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de prei, knoflook en diepvries doperwten toe en wok alles enkele minuten tot de doperwtjes zijn ontdooit.
  6. Schuif het mengsel in de wok naar de randen en bak de eieren in de vrijgekomen ruimte in de pan tot roerei.
  7. Zodra het ei gestold is schep je het door het vlees en groentemengsel heen.
  8. Voeg de rijst toe en schep alles door tot de rijst goed warm is.
  9. Schenk de ketjap er overheen en schep alles voor de laatste maal goed door.

Tip(s) van de chef

  • Eet je geen varkensvlees, gebruik dan kipblokjes voor dit recept.