• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Diner / Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

maart 27, 2017 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Chinese Nasi | TalkNomzToMe.nl

Chinese nasi is volgens mij net zoiets als Chinese tomatensoep; Iedereen kent het, de meeste mensen vinden het heerlijk, maar als je het in China zou willen bestellen gaat het nergens te krijgen zijn. Gelukkig kun je hier in Nederland gewoon bij de Chinees terecht voor je, eigenlijk Indonesische, nasi. Nadeel is vaak dat er weinig vulling in zit en dat je bijna enkel rijst zit te eten. Een goede reden om er zelf de keuken voor in te duiken. Het is namelijk helemaal niet moeilijk te maken en je kunt er zoveel vulling in doen als je zelf wilt.

De truc van een goede nasi, welke variatie je ook wilt maken, is ervoor zorgen dat je rijst eerst is gekookt en dat je hem helemaal hebt laten afkoelen voordat je hem meewokt. Doe je dit niet krijg je een heel kleverige substantie. Dat is fijn als je zelf nasiballen wilt maken, maar verder heb je er weinig aan en is het ook een stuk minder smakelijk om een kleffe hap te eten.

Chinese Nasi | TalkNomzToMe.nl

Handig om te pinnen!

Zo maak je Chinese nasi

Kook eerst de rijst en laat deze helemaal afkoelen. Als je van plan bent om iets met witte rijst te eten kun je dus heel gemakkelijk een dubbele portie koken en de rijst die over is apart zetten als je één of twee dagen later Chinese nasi wilt maken.

Snijdt de ui en de prei in halve ringetjes en de wortel in kleine blokjes.

Zet een wok op het vuur en fruit in een laagje olie eerst de ui. Zodra deze mooi begint te kleuren voeg je de hamblokjes toe en wok je deze enkele minuten mee. Voeg vervolgens de wortelblokjes toe en wok deze enkele minuten mee tot ze zacht zijn. Voeg de prei, knoflook en diepvries doperwten toe en wok alles enkele minuten tot de doperwtjes zijn ontdooit.

Schuif het mengsel in de wok naar de randen zodat in het midden van de pan een vrije ruimte ontstaat. Breek hierin twee eieren en roer deze door tot het roerei begint te stollen. Zodra het ei gestold is schep je het door het vlees en groentemengsel heen.

Stort de rijst over het mengsel in de wok en schep alles door tot de rijst goed warm is. Schenk hier een klein beetje ketjap overheen en schep alles voor de laatste maal goed door. Kijk uit dat je niet zoveel ketjap gebruikt dat je rijst verkleurt. De truc is je rijst zo blank mogelijk te houden.

Voor dit recept gebruikte ik bruine rijst, vandaar dat mijn rijst wel gekleurd is, maar je kunt natuurlijk ook witte rijst of snelkookrijst gebruiken. Het is maar net wat je lekker vind en wat je in de kast hebt staan.

Serveer de nasi met sate, kroepoek, een extra spiegelei, een plakje ham, gebakken uitjes en/of atjar en je waant jezelf bij de Chinees.

Eet smakelijk!

Chinese Nasi | TalkNomzToMe.nl
Print
Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees krijgt)
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
20 min
 

Homemade takeout.

Gang: Diner
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 120 gram ongekookte rijst
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 ui in halve ringen
  • 1 prei in halve ringen
  • 4 worteltjes geen penen, in kleine blokjes
  • 150 gram diepvries doperwten
  • 2 eieren
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 2 eetlepels ketjap op gevoel
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat volledig afkoelen.
  2. Zet een wok op het vuur en fruit in een laagje olie eerst de ui.
  3. Voeg de hamblokjes toe en wok deze enkele minuten mee.
  4. Voeg vervolgens de wortelblokjes toe en wok deze enkele minuten mee tot ze zacht zijn.
  5. Voeg de prei, knoflook en diepvries doperwten toe en wok alles enkele minuten tot de doperwtjes zijn ontdooit.
  6. Schuif het mengsel in de wok naar de randen en bak de eieren in de vrijgekomen ruimte in de pan tot roerei.
  7. Zodra het ei gestold is schep je het door het vlees en groentemengsel heen.
  8. Voeg de rijst toe en schep alles door tot de rijst goed warm is.
  9. Schenk de ketjap er overheen en schep alles voor de laatste maal goed door.
Tip(s) van de chef
  • Eet je geen varkensvlees, gebruik dan kipblokjes voor dit recept.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (5 stemmen, gemiddeld: 2,80 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Copycat Nomz, Diner, Nomz, Quick Nomz, Side Nomz Tags: Bruine rijst, Chinees, Doperwtjes, Ei, Hamblokjes, Ketjap, Knoflook, Nasi, Prei, Ui, Wortel

Vorig bericht: « Koffie/Thee Tag – Sergio
Volgend bericht: Spaghetti met gehaktballetjes a la Lady & de Vagebond »

Lees Interacties

Reacties

  1. Marie zegt

    maart 27, 2017 om 13:36

    Ik mis de kruiden en specerijen.
    Hier gaat er zeker gemberwortel en laos in. Verder verse rode peper en natuurlijk op het laatst groen van de stengel ui en een scheutje vissaus . Wij serveren het met zelfgemaakte atjar.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 28, 2017 om 15:55

      Als we een gevulde nasi maken gaan er zeker meer kruiden in. Atjar ben ik niet zo’n fan van en dat het ik dus nog nooit zelf gemaakt. Misschien dat ik em daar toch maar eens aan moet gaan wagen.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....