Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes en draai kleine soepballetjes van het mengsel.
Neem een soeppan en fruit hierin de ui.
Voeg de cherrytomaatjes toe enbak even mee.
Voeg de tomatenblokjes en knoflook toe en schep weer om.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Voeg de verse basilicum en het gerookt paprikapoeder en roer alles goed door.
Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat de soep op laag vuur een kwartier tot twintig minuten garen.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Serveer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en wat geroosterde pijnboompitten.
Tip(s) van de chef
Als je echt gek bent op Parmezaanse kaas kun je hiervan ook ng een klein beetje vers over de soep raspen vlak voor het serveren.
Een zelfgemaakte bruschetta smaakt ook perfect bij deze soep.
Geen fan van de rooksmaak? Gebruik dan zoet paprikapoeder, of juist scherp paprikapoeder als je een beetje oempf wilt.
Geen zin om gehaktballetjes te draaien? Kneed het gehakt met alle ingredienten en bak het rul in een koekenpan. Maak de rest van de soep volgens recept en voeg het gerulde gehakt als laatste toe voordat je de soep serveert.