Print
Tomatensoep met verse Basilicum

Tomatensoep met verse basilicum

Goed vullende soep

Gang Diner, Lunch
Keuken Italiaans
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Aantal 4 Personen

Ingredienten

Voor de gehaktballetjes

  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas

Voor de soep

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 15 cherrytomaatjes in kwarten gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 15 to t 20 blaadjes verse basilicum fijngesneden
  • Enkele blaadjes basilicum ter decoratie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes en draai kleine soepballetjes van het mengsel.
  2. Neem een soeppan en fruit hierin de ui.
  3. Voeg de cherrytomaatjes toe enbak even mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en knoflook toe en schep weer om.
  5. Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
  6. Voeg de verse basilicum en het gerookt paprikapoeder en roer alles goed door.
  7. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat de soep op laag vuur een kwartier tot twintig minuten garen.
  8. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  9. Serveer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en wat geroosterde pijnboompitten.

Tip(s) van de chef