• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Tomatensoep met verse basilicum en pijnboompitten

Tomatensoep met verse basilicum en pijnboompitten

maart 6, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Tomatensoep met verse Basilicum

Tomatensoep met verse basilicum hoor je wat mij betreft ook te serveren met gehaktballetjes. Ork, ork, ork, soep eet je met een… Ja, met een vork in dit geval. Aan deze tomatensoep worden namelijk heerlijke gehaktballetjes met vers geraspte Parmezaanse kaas toegevoegd. Dat is weer eens iets anders dan gewone gehaktballetjes en de smaaktwist is een perfecte aanvulling op de lichte rooksmaak die de soep heeft door het gebruik van gerookt paprikapoeder.

Als je het jezelf graag net zo gemakkelijk maakt in de keuken als mij, kun je de gehaktballetjes voor deze soep van tevoren maken en in porties in de vriezer leggen. Zo heb je ook direct wat makkelijks achter de hand als je een keer zin hebt in bijvoorbeeld een snelle spaghetti met gehaktballetjes of in een andere variant Italiaans getinte soep. En heel stiekem zijn deze gehaktballetjes zelfs lekker om gewoon op tafel te zetten als snack bij de film. Maar goed, het ging nu om de soep.

Tomatensoep met verse Basilicum

Handig om te pinnen!

Zo maak je tomatensoep met verse basilicum

Je begint met het rollen van de gehaktballetjes. Meng paneermeel, ei, oregano, Parmezaanse kaas, peper en zout door het gehakt en rol kleine gehaktballetjes.

Zet een pan op het vuur en doe er een scheutje olie in. Fruit de ui glazig en voeg daarna de cherrytomaatjes toe en bak deze even mee. Voeg de tomatenblokjes en fijngesneden knoflook toe en schenk het water erbij. Voeg de bouillonblokjes toe, samen met de verse basilicum en het gerookt paprikapoeder en roer alles goed door. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat de soep op laag vuur een kwartier tot twintig minuten garen.

Rooster in een aparte pan pijnboompitten terwijl de soep staat te garen.

Serveer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en wat geroosterde pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Tomatensoep met verse Basilicum
Print
Tomatensoep met verse basilicum
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
35 min
 

Goed vullende soep

Gang: Diner, Lunch
Keuken: Italiaans
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
Voor de gehaktballetjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 eetlepel oregano
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
Voor de soep
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 15 cherrytomaatjes in kwarten gesneden
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 15 to t 20 blaadjes verse basilicum fijngesneden
  • Enkele blaadjes basilicum ter decoratie
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
  1. Meng alle ingredienten voor de gehaktballetjes en draai kleine soepballetjes van het mengsel.
  2. Neem een soeppan en fruit hierin de ui.
  3. Voeg de cherrytomaatjes toe enbak even mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes en knoflook toe en schep weer om.
  5. Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
  6. Voeg de verse basilicum en het gerookt paprikapoeder en roer alles goed door.
  7. Voeg als laatste de gehaktballetjes toe en laat de soep op laag vuur een kwartier tot twintig minuten garen.
  8. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  9. Serveer de soep met een paar blaadjes verse basilicum en wat geroosterde pijnboompitten.
Tip(s) van de chef
  • Als je echt gek bent op Parmezaanse kaas kun je hiervan ook ng een klein beetje vers over de soep raspen vlak voor het serveren.
  • Een zelfgemaakte bruschetta smaakt ook perfect bij deze soep.
  • Geen fan van de rooksmaak? Gebruik dan zoet paprikapoeder, of juist scherp paprikapoeder als je een beetje oempf wilt.
  • Geen zin om gehaktballetjes te draaien? Kneed het gehakt met alle ingredienten en bak het rul in een koekenpan. Maak de rest van de soep volgens recept en voeg het gerulde gehakt als laatste toe voordat je de soep serveert.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Liquid Nomz, Lunch, Meaty Nomz, Nomz Tags: Gehaktballetjes, Gerookt paprikapoeder, Parmezaanse kaas, Pijnboompitjes, Soep, Tomaat, Verder basilicum

Vorig bericht: « De eetgewoonten van Mirjam
Volgend bericht: Sushi salade met mango en garnaal – Kiddielunch #12 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....