Go Back
Print
Horchata | TalkNomzToMe.nl

Mexicaanse horchata (Zuivelvrije milkshake)

Verrassend anders en ijskoud het lekkerst

Gang Drankje
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 5 minuten
Aantal 8 glazen

Ingredienten

  • 200 gram rijst
  • 1 liter water
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 theelepels kaneelpoeder (Twee keer twee theelepels)

Bereidingswijze

  1. Doe in een blender de rijst, een halve liter water en twee theelepels kaneel.
  2. Laat alles circa 5 minuten draaien in de blender.
  3. Voeg de rest van het water toe en laat nogmaals 5 minuten draaien in de blender.
  4. Laat het mengsel minimaal 8 uur, maar liever een nacht, afgedekt buiten de koelkast rusten.
  5. Roer het mengsel goed door en zeef het.
  6. Gooi de "prut" weg.
  7. Voeg aan de vloeistof de kokosmelk, suiker, vanillesuiker en twee theelepels kaneelpoeder toe. Roer alles goed door elkaar en zet laat nog een uur koelen in de koelkast.
  8. Serveer met ijsklontjes.

Tip(s) van de chef

  • Als je een dikke variant kokosmelk gebruikt kun je deze romig kloppen. Wanneer je deze toevoegt krijgt je horchata meer de structuur van een echte milkshake.
  • Serveer de horchata met een kaneelstokje in het glas. Dat geeft net een beetje extra kick en wij zijn hier allemaal gek op de smaak van kaneel.
  • Als je vaker horchata maakt kun je zorgen dat je er ijsklontjes van maakt en in de vriezer hebt liggen. Die kun je bij een volgende ronde dan gebruiken om je horchata weer te koelen.