Print
Horchata | TalkNomzToMe.nl

Mexicaanse horchata (Zuivelvrije milkshake)

Verrassend anders en ijskoud het lekkerst

Gang Drankje
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 8 uur
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 5 minuten
Aantal 8 glazen

Ingredienten

  • 200 gram rijst
  • 1 liter water
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 theelepels kaneelpoeder (Twee keer twee theelepels)

Bereidingswijze

  1. Doe in een blender de rijst, een halve liter water en twee theelepels kaneel.
  2. Laat alles circa 5 minuten draaien in de blender.
  3. Voeg de rest van het water toe en laat nogmaals 5 minuten draaien in de blender.
  4. Laat het mengsel minimaal 8 uur, maar liever een nacht, afgedekt buiten de koelkast rusten.
  5. Roer het mengsel goed door en zeef het.
  6. Gooi de "prut" weg.
  7. Voeg aan de vloeistof de kokosmelk, suiker, vanillesuiker en twee theelepels kaneelpoeder toe. Roer alles goed door elkaar en zet laat nog een uur koelen in de koelkast.
  8. Serveer met ijsklontjes.

Tip(s) van de chef