• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Drinkable Nomz / Mexicaanse horchata (Zuivelvrije milkshake)

Mexicaanse horchata (Zuivelvrije milkshake)

juni 29, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Horchata | TalkNomzToMe.nl

Horchata, ik had er nog nooit van gehoord. Tot ik het in één of ander kookprogramma zag langskomen. Helaas werd het recept niet gedeeld. Wel werd er verteld dat het een zuivelvrije milkshake zou zijn. Say what? Een milkshake zonder melk? Dat kan niet. Nieuwsgierig als ik ben sloeg ik uitgebreid aan het Googlen. En als er één recept is waarvoor er eigenlijk geen recept bestaat, dan is het wel voor horchata.

Of een horchata nu Mexicaans of Spaans is zijn de meningen aardig over verdeeld. Waar de meeste mensen het over eens zijn is dat het van oorsprong een drankje uit Egypte is en dat het al voor het begin van onze jaartelling werd gedronken. Daar houden alle punten waar iedereen het over eens is ook zo ongeveer op. Voor een horchata wordt water gebruikt en verder maakt iedereen het zoals hij of zij zelf wil. Amandelen, aardamandelen, gecondenseerde of volle melk (waardoor de horchata niet meer zuivelvrij is), rum, rijst, chocolade, kaneel, het komt allemaal langs en het wordt nooit allemaal tegelijk gebruikt. Hoog tijd dus om zelf te gaan spelen met ingredienten en het recept wat ik hier ga delen viel ontzettend in de smaak na een aantal tegenvallende pogingen.

Horchata | TalkNomzToMe.nl

Zo maak je horchata

Zoals ik al zei maakt iedereen horcata anders. Het is dus net salsa. Voel je dus vrij om ermee te spelen wat jij wilt. Wij gaan ook nog verder stoeien met dit recept en vinden dit een lekkere basis om mee verder te experimenteren.
Wat wij gebruikten is 200 gram rijst, 1 liter water, 400 milliliter kokosmelk, 80 gram suiker, 1 zakje vanillesuiker en twee keer 2 theelepels kaneelpoeder.

Je begint met de rijst, een halve liter water en twee theelepels kaneel samen in een blender te doen. Het maken van horchata heeft even tijd nodig, dus houdt hier wel rekening mee! Zet de blender aan om de rijst te verpulveren. Als je de blender een minuut of 4 tot 5 hebt laten draaien voeg je de rest van het water toe. Blender alles nog enkele minuten langer zodat de rijst goed fijn gemalen wordt. Giet de inhoud van de blender in een afsluitbare kan of bak. Laat dit mengsel ongekoeld minimaal 8 uur staan om de rijst te laten weken. Hier zijn we voor gemakkelijk gegaan en heeft alles gewoon een nachtje op het aanrecht gestaan.

Als het mengsel lekker een nachtje heeft gestaan roer je alles nog een keer goed door en giet je het mengsel door een fijne zeef. De prut die overblijft gooi je weg. Het ziet er lekker uit, en het ruikt heerlijk, maar het smaakt echt naar niets. Trust me!

Aan het vocht voeg je de kokosmelk, suiker, vanillesuiker en twee theelepels kaneelpoeder toe. Roer alles goed door elkaar en zet nog een uurtje in de koelkast zodat je horchata goed koud is. Serveer met ijsklontjes.

Drink smakelijk!

Horchata | TalkNomzToMe.nl
Print
Mexicaanse horchata (Zuivelvrije milkshake)
Voorbereidingstijd
8 uur
Bereidingstijd
5 min
Rusttijd
8 uur
Totale tijd
8 uur 5 min
 

Verrassend anders en ijskoud het lekkerst

Gang: Drankje
Keuken: Mexicaans
Aantal: 8 glazen
Ingredienten
  • 200 gram rijst
  • 1 liter water
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 theelepels kaneelpoeder (Twee keer twee theelepels)
Bereidingswijze
  1. Doe in een blender de rijst, een halve liter water en twee theelepels kaneel.
  2. Laat alles circa 5 minuten draaien in de blender.
  3. Voeg de rest van het water toe en laat nogmaals 5 minuten draaien in de blender.
  4. Laat het mengsel minimaal 8 uur, maar liever een nacht, afgedekt buiten de koelkast rusten.
  5. Roer het mengsel goed door en zeef het.
  6. Gooi de "prut" weg.
  7. Voeg aan de vloeistof de kokosmelk, suiker, vanillesuiker en twee theelepels kaneelpoeder toe. Roer alles goed door elkaar en zet laat nog een uur koelen in de koelkast.
  8. Serveer met ijsklontjes.
Tip(s) van de chef
  • Als je een dikke variant kokosmelk gebruikt kun je deze romig kloppen. Wanneer je deze toevoegt krijgt je horchata meer de structuur van een echte milkshake.
  • Serveer de horchata met een kaneelstokje in het glas. Dat geeft net een beetje extra kick en wij zijn hier allemaal gek op de smaak van kaneel.
  • Als je vaker horchata maakt kun je zorgen dat je er ijsklontjes van maakt en in de vriezer hebt liggen. Die kun je bij een volgende ronde dan gebruiken om je horchata weer te koelen.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Dit recept verscheen in een andere artikelvorm reeds eerder op Relatieplanet.nl

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Drinkable Nomz, Nomz Tags: Ijsblokjes, Kokosmelk, Mexicaans, Rijst, Suiker

Vorig bericht: « Spaghetti met spinazie en spekjes
Volgend bericht: Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....