Ga terug
+ servings
Print
Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nl

Pasteis de nata

Een simpel recept voor een Portugese lekkernij!

Gang Dessert, Hapjes, Snack
Keuken Portugees
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 40 stuks

Ingredienten

  • 1 pak roomboter bladerdeeg
  • 6 eidooiers
  • 375 ml melk
  • 90 gram suiker
  • 1 zakje vanilliesuiker
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bloem (Een ruime schep)

Bereidingswijze

  1. Neem een vorm voor kleine muffins en vet deze in met boter of gebruik een bakspray.

  2. Neem je vellen bladerdeeg, prik hier met een vork gaatjes in en steek met een glas of een garneer ring rondjes uit het bladerdeeg. (Ik haal vier rondjes uit één plakje bladerdeeg.)

    Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nl
  3. Plaats de bladerdeeg rondjes in de muffinvorm en zet de vorm in de koelkast.

    Pasteis de nata | TalkNomzToMe.nl
  4. Verwarm je oven voor op 220 graden.

  5. Klop in een schaal de eidooiers samen met de suiker en de bloem tot een romige massa.

  6. Warm ondertussen de melk op en voeg hier de kaneel aan toe. Let op dat de melk niet gaat koken, dan is hij te heet om bij de eidooiers te voegen en gaat alles schiften.

  7. Voeg de melk langzaam bij de eidooiers met suiker en blijf tijdens het toevoegen heel goed roeren.

  8. Giet het mengsel terug in de pan en blijf al roerend verwarmen tot je de structuur van (dunne) vla hebt.

  9. Neem de muffinvorm uit de koelkast en giet het mengsel in de met bladerdeeg gevulde vormpjes.

  10. Bak je pasteis de nata in 10 tot 12 minuten af in de oven.

Tip(s) van de chef

  • Als je van een wat frissere smaak houd kun je wat citroen- of limoenrasp aan de vulling toevoegen.
  • Wil je de pasteis de nata nóg wat zoeter hebben, strooi dan wat poedersuiker over het geheel voordat je ze bakt.
  • In plaats van vanillesuiker kun je natuurlijk ook het merg van een vanillepeul gebruiken.