Ga terug
+ servings
Print
Turkse Linzensoep | TalkNomzToMe.nl

Mercimek çorbasi

Turkse linzensoep

Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Turks
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 45 minuten
Aantal 8

Ingredienten

  • 225 gram rode linzen
  • 1 aardappel
  • 2 (grote) winterpenen
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1,5 theelepel zout
  • 0,5 theelepel peper
  • 0,5 theelepel zoet paprikapoeder
  • 1.5 liter water

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui.

  2. Schil en snijdt de aardappel en wortel in kleine stukken.

  3. Snijdt de knoflook fijn.

  4. Bak de ui in een scheutje olie glazig.

  5. Voeg de aardappel, wortel en knoflook toe aan de ui en bak enkele minuten mee.

  6. Voeg het water, bouillonblokje, rode linzen, paprikapoeder, peper en zout toe en breng aan de kook.

  7. Laat het geheel zo'n 25 minuten zachtjes koken tot de linzen uit elkaar vallen.

  8. Gebruik een staafmixer om de mercimek çorbasi glad te pureren.

  9. Voeg eventueel naar smaak nog peper, zout of andere kruiden toe en serveer.

Tip(s) van de chef

  • Ook lekker met zoete aardappel in plaats van gewone aardappel.
  • Voeg voor extra pit een heet pepertje toe.
  • Bak voor een volle smaak de ingrediënten in roomboter in plaats van olie.
  • Serveer met dikke yoghurt.