Ga terug
+ servings
Print
Basis pizzadeeg | TalkNomzToMe.nl

Basisrecept voor pizzadeeg

Niet alléén om pizza te maken

Gang Brunch, Diner, Hapjes, Lunch
Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Aantal 6 personen

Ingredienten

  • 1 kilo bloem
  • 600 ml water (handwarm)
  • 1 theelepel gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zout

Bereidingswijze

  1. Voeg de gist en de suiker bij het handwarme water. Roer alles goed dooreen en zet opzij terwijl je de andere ingredienten klaarzet. De gist heeft ongeveer 5 minuten nodig om "wakker" te worden.

  2. Doe de bloem, olijfolie en het zout in een keukenmachine met kneedhaken en laat alles op de laagste stand mengen.

  3. Terwijl de keukenmachine staat te mengen giet je langzaam het water met de gist en suiker. Als een mooie bal deeg ontstaat laat je deze nog 10 minuten op de laagste stand kneden.

  4. Zet de kom met het deeg op een warme plek met een vochtige theedoek eroverheen op een warme plek. Laat het deeg een uur rijzen.

  5. Na een uur is je deeg minimaal verdubbeld. Je kunt het nu uitrollen tot pizzabodem of je broodjes gaan vormen.

  6. Je creatie met dit basisdeeg voor pizza bak je af in een oven op 220 graden gedurende 10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe groot je pizza of broodjes zijn.

Tip(s) van de chef

  • Als je kruiden wilt toevoegen aan het deeg laat je dit meteen meekneden in de machine.
  • Heb je geen keukenmachine, dan kun je dit deeg ook gewoon met de hand kneden. Let wel op dat dit een behoorlijke workout is als je niet gewend bent om deeg te kneden.
  • Als je dit deeg specifiek als pizzadeeg maakt, voeg dan twee of drie eetlepels geraspte Parmezaan toe aan het deeg. Je weet niet wat je proeft!