• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Basis pizzadeeg (Lekker veelzijdig!)

Basis pizzadeeg (Lekker veelzijdig!)

januari 21, 2019 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Basis pizzadeeg | TalkNomzToMe.nl

Dit recept voor basis pizzadeeg gaat een echte aanwinst zijn voor in je keuken. Pizza is hier een favoriet recept. Voor de lekker, om restjes op te maken, voor een feestje, als hapje. We hebben niet veel reden nodig om pizza op tafel te toveren. Dat we met dit basisrecept nog heel veel meer kunnen dan enkel pizza maken maakt het nog veel leuker lekkerder!

Basisrecept voor pizzadeeg en andere dingen

Brood bakken is een soort van hobby. Maar geen brood zoals je dat bij de bakker gaat halen. Pita broodjes, flatbread, tasnift, pão caseiro, foccacia, batbot, stokbrood, alles wat niet typisch Nederlands is. En van daaruit ga je vanzelf experimenteren met gevulde broodjes.

Zo ben ik tot de ontdekking gekomen dat Italiaanse foccacia oorspronkelijk gebakken werd van overgebleven pizzadeeg. En laat foccacia nu net zo’n perfecte broodsoort zijn om te vullen met van alles! Wanneer ik weer eens pizzadeeg maak, maak ik dus vaak een dubbele portie om de volgende dag lekkere verse broodjes te kunnen serveren.

Basis pizzadeeg | TalkNomzToMe.nl

Altijd hetzelfde

De basis voor bijna iedere broodsoort is bloem, water en gist. De verhoudingen van bloem en water bepalen het soort brood wat uiteindelijk uit de oven komt rollen. De hoeveelheid bloem die in huis is bepaald wie er bekogeld wordt als hij of zij de keuken in komt lopen. Teruggooien is natuurlijk uit den boze, zo’n gemene vriendin/moeder ben ik dan ook wel weer. Het is ook altijd hetzelfde…

Lekker variëren

In dit basis pizzadeeg worden, behalve zout, geen kruiden gebruikt. Als je dit blog al vaker hebt bezocht dan weet je dat er hier ALTIJD met kruiden wordt gekookt. Wanneer we dit deeg maken voor pizza gaat er standaard knoflookpoeder en gedroogde oregano doorheen. Als er focaccia van gemaakt wordt kiezen we voor knoflook, verse rozemarijn en in stukken gesneden olijf. Ook voor zoetsel als kandijbrokken, kaneelsuiker, chocodruppels en dat soort lekkers laat dit deeg zich uitstekend lenen.

Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en ga je eigen pizza of ander lekker brood maken. Met dit basisrecept kun je eindeloos varieren. Wij dagen je uit om een baksel te bedenken wat wij nog niet hebben uitgeprobeerd. Als je jouw creaties deelt op social media met #talknomz vinden we hem vanzelf en we beloven dat we geen Gordon Ramsey-reacties zullen geven.

Eet smakelijk!

Basis pizzadeeg | TalkNomzToMe.nl
Print
Basisrecept voor pizzadeeg
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
1 uur
Rijstijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 10 min
 

Niet alléén om pizza te maken

Gang: Brunch, Diner, Hapjes, Lunch
Keuken: Fusion
Aantal: 6 personen
Ingredienten
  • 1 kilo bloem
  • 600 ml water (handwarm)
  • 1 theelepel gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zout
Bereidingswijze
  1. Voeg de gist en de suiker bij het handwarme water. Roer alles goed dooreen en zet opzij terwijl je de andere ingredienten klaarzet. De gist heeft ongeveer 5 minuten nodig om "wakker" te worden.

  2. Doe de bloem, olijfolie en het zout in een keukenmachine met kneedhaken en laat alles op de laagste stand mengen.

  3. Terwijl de keukenmachine staat te mengen giet je langzaam het water met de gist en suiker. Als een mooie bal deeg ontstaat laat je deze nog 10 minuten op de laagste stand kneden.

  4. Zet de kom met het deeg op een warme plek met een vochtige theedoek eroverheen op een warme plek. Laat het deeg een uur rijzen.

  5. Na een uur is je deeg minimaal verdubbeld. Je kunt het nu uitrollen tot pizzabodem of je broodjes gaan vormen.

  6. Je creatie met dit basisdeeg voor pizza bak je af in een oven op 220 graden gedurende 10 tot 15 minuten, afhankelijk van hoe groot je pizza of broodjes zijn.

Tip(s) van de chef
  • Als je kruiden wilt toevoegen aan het deeg laat je dit meteen meekneden in de machine.
  • Heb je geen keukenmachine, dan kun je dit deeg ook gewoon met de hand kneden. Let wel op dat dit een behoorlijke workout is als je niet gewend bent om deeg te kneden.
  • Als je dit deeg specifiek als pizzadeeg maakt, voeg dan twee of drie eetlepels geraspte Parmezaan toe aan het deeg. Je weet niet wat je proeft!

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bitesized Nomz, Bread Nomz, Brunch, Diner, Dippable Nomz, Hapjes, Lunch, Nomz, Nomzledge Tags: Basiskennis, Brood, Pizza, Pizzadeeg

Vorig bericht: « Broodje zalm
Volgend bericht: Spicy chicken wings »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....