Het lekkerste Portugese brood!
Doe de bloem in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist toe.
Voeg een klein beetje water toe en begin alles te mengen. Steeds als je mengsel droog wordt omdat het water helemaal is opgenomen voeg je een scheutje water toe.
LET OP. DE BLOEM GEEFT ZELF AAN HOEVEEL WATER HET NODIG HEEFT. HET KAN DUS ZIJN DAT JE IETS MINDER WATER GEBRUIKT DAN DIT RECEPT AANGEEFT OF JUIST DAT JE IETS MEER WATER MOET GEBRUIKEN DAN DIT RECEPT AANGEEFT.
Als de bloem voldoende water heeft opgenomen voeg je het zout toe.
Blijf je deeg kneden om het zout er goed doorheen te mengen en je deeg warm te krijgen. Zo komt de gist goed op gang.
Als je deeg voldoende gekneed is vorm je een bol van het deeg en leg je die in de bak. Stuif er wat bloem overheen en leg er een theedoek overheen.
Pak de bak in met de fleecedeken en laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen op een warme plaats.
Verwarm je oven voor op 220 tot 250 graden.
Maak circa 12 broodjes uit het deeg. Zorg dat ze ietwat plat zijn. Ze gaan namelijk nog rijzen in de oven.
Plaats de broodjes op een bakblik en zet deze in het midden van de oven.
Na circa 12 minuten zijn je broodjes klaar.
Leg een theedoek in de (deeg)bak, leg hier de broodjes in en vouw de punten van de theedoek er omheen.
Laat de broodjes op deze manier circa 10 minuten uitstomen voordat je ze serveert.