• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Pão Caseiro (Portugees brood)

Pão Caseiro (Portugees brood)

april 7, 2020 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken
Pão caseiro | TalkNomzToMe.nl

Toen we de allereerste keer in Portugal waren heb ik een verslaving opgedaan; pão caseiro. Eigenlijk ben ik niet heel erg van het brood eten. Of misschien is het beter om te zeggen dat ik niet van het Nederlandse brood ben. Pide, tasnift, pita broodjes, flatbread, stokbrood, ik vind het allemaal fantastisch. En pão caseiro hoort dus ook in dat rijtje thuis!

Pão caseiro | TalkNomzToMe.nl

Overbodige ingredienten

Lange tijd ben ik op internet aan het zoeken geweest voor een recept om dit brood zelf te kunnen maken. Talloze recepten heb ik uitgeprobeerd. Sommigen bevatten ei, anderen bevatten sinaasappelsap (Ja, echt!) en alles bij elkaar leek niets op de smaak uit Portugal. Omdat pão caseiro “huisgemaakt brood” betekent, zou het best kunnen dat er plaatsen zijn waar het brood wel met die ingrediënten, en dus met die specifieke smaak, gemaakt wordt. Maar dat was dus niet waar ik naar op zoek was.
Gelukkig heb ik ook nog een Portugees vriendinnetje wat graag in de keuken staat…

Bloem, gist, water en zout

Zoals met bijna ieder broodrecept, bleek ik enkel bloem, gist, water en zout nodig te hebben. Laat dat nu standaard in huis zijn! *yay*

In een hilarische middag, waarin ik verplicht een keukenschort en een bakkersmuts op kreeg heb ik ook een intensieve workout gehad. Als je een goed brooddeeg wilt maken dan moet je het deeg voelen. Dit broodrecept wordt namelijk op gevoel gemaakt. Het vraagt erom dat er binnenkort weer een keer een bloemgevecht van komt. Een goede reden om de kinderen ook snel te leren hoe ze zelf pão caseiro moeten maken. Ze vinden het superlekker, het geeft ze een extra workout in deze tijd van verplicht binnenzitten en als ze de keuken wit poederen dan kunnen ze zelf de bende opruimen. Ik reken hem goed!

Pão caseiro

Heimwee naar Portugal is een vast gegeven bij ons. En heel stiekem denk ik dat de kinderen nog erger zijn dan Sergio. Dit recept is ook weer zo’n simpele “ff snel terug naar huis” smaak. Het brood zelf is namelijk best snel gemaakt. Je moet alleen rekening houden met de rijstijd van je deeg.
En het is te gebruiken voor alles. Als side bij je avondeten, voor een broodje bifana of een ander lekker belegd broodje. En als je restanten hebt die hard zijn geworden; Niet weggooien! Als je ensopado eet, dan kun je deze broodjes ook verwerken. En anders waag je je gewoon een keer aan pudim de pão.

Approveite!

Pão caseiro | TalkNomzToMe.nl
Print
Pão caseiro
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
12 min
Rijstijd
45 min
Totale tijd
1 uur 12 min
 

Het lekkerste Portugese brood!

Gang: Bijgerecht, Brood, Brunch, Lunch, Ontbijt
Keuken: Portugees
Keyword: Bloem, Brood, Gist, Water
Aantal: 12 broodjes
Ingredienten
  • 1 kilo bloem
  • 2 theelepels gist
  • 0.5 theelepel zout
  • 750 milliliter handwarm water
Bereidingswijze
  1. Doe de bloem in een grote kom.

  2. Maak een kuiltje in het midden en voeg de gist toe.

  3. Voeg een klein beetje water toe en begin alles te mengen. Steeds als je mengsel droog wordt omdat het water helemaal is opgenomen voeg je een scheutje water toe.

  4. LET OP. DE BLOEM GEEFT ZELF AAN HOEVEEL WATER HET NODIG HEEFT. HET KAN DUS ZIJN DAT JE IETS MINDER WATER GEBRUIKT DAN DIT RECEPT AANGEEFT OF JUIST DAT JE IETS MEER WATER MOET GEBRUIKEN DAN DIT RECEPT AANGEEFT.

  5. Als de bloem voldoende water heeft opgenomen voeg je het zout toe.

  6. Blijf je deeg kneden om het zout er goed doorheen te mengen en je deeg warm te krijgen. Zo komt de gist goed op gang.

  7. Als je deeg voldoende gekneed is vorm je een bol van het deeg en leg je die in de bak. Stuif er wat bloem overheen en leg er een theedoek overheen.

  8. Pak de bak in met de fleecedeken en laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen op een warme plaats.

  9. Verwarm je oven voor op 220 tot 250 graden.

  10. Maak circa 12 broodjes uit het deeg. Zorg dat ze ietwat plat zijn. Ze gaan namelijk nog rijzen in de oven.

  11. Plaats de broodjes op een bakblik en zet deze in het midden van de oven.

  12. Na circa 12 minuten zijn je broodjes klaar.

  13. Leg een theedoek in de (deeg)bak, leg hier de broodjes in en vouw de punten van de theedoek er omheen.

  14. Laat de broodjes op deze manier circa 10 minuten uitstomen voordat je ze serveert.

Tip(s) van de chef
  • In plaats van meerdere kleine broodjes kun je natuurlijk ook één of twee grote broden uit dit deeg halen. De werkwijze blijft hetzelfde, alleen je baktijd zal veranderen.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz

Vorig bericht: « Chef @ work #5 – Over verhuizen en nieuwe uitdagingen.
Volgend bericht: Mango ijs (Klaar in 5 minuten!) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....