Heerlijke Chinese tomatensoep met gefrituurde glass noodles.
Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd15minuten
Bereidingstijd1uur15minuten
Totale tijd1uur30minuten
Aantal4Personen
Ingredienten
1literwater
1litergezeefde tomaten
1kipfilet
2theelepels kippoederof 2 kippenbouillonblokjes
2uien
2tenen knoflook uit de knoflookpersof 2 theelepels knoflookpoeder
1/2schijf palmsuikerGebruik 6 eetlepels bruine basterdsuiker als je dit niet hebt
4eetlepels zoete sojasausketjap manis
2eetlepels Chinese azijnGebruik gewone azijn of witte wijnazijn als je dit niet hebt
1theelepel serehcitroengras
1theelepel djahegember
1 1/2theelepel sambal
2eetlepels maizena
2kleine handjes glass noodles
Bereidingswijze
Snipper de ui en bak deze in de soeppan tot hij glazig is.
Voeg de kipfilet toe en schroei deze rondom dicht.
Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe en blus het af met een liter water.
Voeg hier de kippoeder aan toe en laat het geheel een uurtje op een klein pitje op laag vuur staan.
Haal de kip uit de bouillon en zet deze even apart zodat hij iets kan afkoelen voor je hem pluist. Voeg de palmsuiker, ketjap, azijn, sambal, djahe en sereh toe aan de tomatenbouillon en roer alles door.
Meng in een apart schaaltje de maizena met 5 tot 6 eetlepels koud water tot een glad papje en voeg dit ook toe aan de tomatenbouillon.
Terwijl je alles in de pan op een laag vuurtje laat doorpruttelen pluis je de kip, gebruik hiervoor twee vorken als hij nog te warm is, en voeg de gepluisde kip samen met de glass noodles toe aan de tomatenbouillon en laat alles nog zo'n kwartiertje op laag voor staan zodat de smaken goed door elkaar trekken.
Tip(s) van de chef
Je kunt de soep direct serveren, maar eerlijk is eerlijk, als je hem een nachtje laat staan smaakt hij de volgende dag nog zóveel lekkerder dat het de extra wachttijd waard is.
Wil je deze soep graag eten, maar eet je geen vlees? Laat de gepluisde kip achterwege en gebruik groentebouillontabletten voor het maken van de soep.