Ga terug
–+ servings
Print
Mexicaanse Warme Chocolademelk

Mexicaanse warme chocolademelk

Heerlijk voor bij de open haard.

Gang Dranken
Keuken Fusion, Mexicaans, Nederlands
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 5 minuten
Aantal 1 Mok

Ingredienten

  • 1 beker melk
  • 1 eetlepel kristal suiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel maizena
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt zout
  • 15 gram pure chocolade

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingredienten in een steelpannetje en zet op laag vuur.
  2. Roer alles met een garde tot de chocolade is gesmolten en de melk iets verdikt.
  3. Schenk in een mok en maak af met slagroom.

Tip(s) van de chef

  • Je kunt de ingrediënten voor Mexicaanse warme chocolademelk ook in grotere hoeveelheden mengen en in een mooie pot neerzetten. Als je dan een keer zin hebt in een warme traktatie hoef je alleen maar twee eetlepels aan je melk toe te voegen en je bent klaar.