• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Mexicaanse warme chocolademelk (Spicy stuff!)

Mexicaanse warme chocolademelk (Spicy stuff!)

februari 22, 2016 By Linda 6 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Mexicaanse_Warme_Chocolademelk_First

Mexicaanse warme chocolademelk is spicy, dik vloeibaar, romig en een perfecte opwarmer bij koud weer. Ideaal dus nu de temperaturen bij vlagen opeens weer zo laag zijn. Soms heb je het zo koud dat je het gewoon niet meer warm krijgt, hoeveel koffie of thee je ook drinkt. Dan is het gewoon tijd voor even wat anders! Zeker als het nog geen tijd is om een borreltje te pakken om weer even lekker op te warmen 😉

Op het Kerstdiner op school een paar jaar terug stond deze Mexicaanse warme chocolademelk ook op het dessertmenu, samen met nog twee andere warme choco varianten. De Mexicaanse variant bleek voor de meeste kinderen toch teveel aan de pittige kant, want hij werd het minst gedronken. Gelukkig vonden de kinderen die wel van een beetje pit houden hem écht lekker, dus van dit recept kunnen we zonder twijfel stellen dat hij kiddie-approved is.

Mexicaanse_Warme_Chocolademelk_1

De basis voor iedere chocolademelk is cacaopoeder en suiker. Voor de Mexicaanse chocolademelk voeg je daar bruine basterdsuiker, maizena, kaneel, stukjes pure chocolade, cayenne peper en zout aan toe.

Meet de ingrediënten af en doe deze samen met een mok melk in een pannetje en warm alles al roerende met een garde langzaam op. Laat het geheel niet koken. Er is niets viezer dan chocolademelk in welke variant dan ook met een velletje er op 😉

Mexicaanse_Warme_Chocolademelk_3

Schenk de Mexicaanse warme chocolademelk in een mok. Verwen jezelf met een lekkere toef slagroom erop. Wil je de choco leuk serveren, strooi dan nog iets over de slagroom ter decoratie. Crispy chocoladeballetjes zijn hier altijd een hit, al kun je het natuurlijk ook gewoon simpel houden en wat cacaopoeder over de slagroom strooien.

Mexicaanse Warme Chocolademelk
Print
Mexicaanse warme chocolademelk
Voorbereidingstijd
2 min
Bereidingstijd
3 min
Totale tijd
5 min
 

Heerlijk voor bij de open haard.

Gang: Dranken
Keuken: Fusion, Mexicaans, Nederlands
Aantal: 1 Mok
Ingredienten
  • 1 beker melk
  • 1 eetlepel kristal suiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 theelepel maizena
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 1 mespunt zout
  • 15 gram pure chocolade
Bereidingswijze
  1. Doe alle ingredienten in een steelpannetje en zet op laag vuur.
  2. Roer alles met een garde tot de chocolade is gesmolten en de melk iets verdikt.
  3. Schenk in een mok en maak af met slagroom.
Tip(s) van de chef
  • Je kunt de ingrediënten voor Mexicaanse warme chocolademelk ook in grotere hoeveelheden mengen en in een mooie pot neerzetten. Als je dan een keer zin hebt in een warme traktatie hoef je alleen maar twee eetlepels aan je melk toe te voegen en je bent klaar.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz Tags: Cayennepeper, Chocolade, Chocolademelk, Maizena, Suiker

Vorig bericht: « Rode curry vlees met mango en rucola
Volgend bericht: Slowcooker of Crockpot – Wishnomz #1 »

Lees Interacties

Reacties

  1. Fleur zegt

    februari 24, 2016 om 12:56

    Deze ga ik een keer proberen, ik heb hem gepind!

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      februari 26, 2016 om 10:14

      Ben heel benieuwd wat je er van gaat vinden!

      Beantwoorden
  2. Vismagneet Jan zegt

    maart 23, 2016 om 05:57

    Chocolademelk met cayenne peper. Origineel zeg 😀 Ik moet deze ook zeker eens proberen.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 24, 2016 om 12:11

      Er gaan nog veel meer lekkere recepten voor chocolademelk-variaties volgen. Maar dat zal waarschijnlijk even wachten worden tot het najaar want we gaan ons eerst op BBQ recepten storten 😉

      Beantwoorden
  3. J. zegt

    februari 18, 2018 om 08:53

    Hoelang zou ik de mix van ingrediënten kunnen bewaren?

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      maart 4, 2018 om 13:53

      Luchtdicht afgesloten minimaal een maand of 2.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Molho de piri piri
    Molho de piri piri
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....