Ga terug
+ servings
Print
Maille Mosterdsoep

Maille mosterdsoep

Geweldige opwarmer met gure dagen

Gang Diner, Lunch, Soep
Keuken Frans, Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml room
  • 225 ml water
  • 3 el grove mosterd
  • 1/2 bosui
  • 1 bakje spekblokjes
  • Peper
  • Zout
  • Boter

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui en knoflook
  2. Zet de sjalot en de knoflook aan in een beetje boter
  3. Voeg water en room toe breng dit tegen de kook aan
  4. Voeg de mosterd toe en meng alles goed door met een garde
  5. Snijd de bosui in ringen
  6. Bak de spekjes uit
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Serveer het geheel

Tip(s) van de chef

  • Dit gerecht leent zich er natuurlijk ook heel goed voor om vegetarisch te maken, haal in dat geval de spekblokjes uit het recept en probeer er eens wat tofu in te verwerken.
  • Het kan gebeuren dat je soep te dik inbindt dit kan je het makkelijkste oplossen door er nog een extra scheut water in te doen.
  • Geen fan van crunch? Vervang de grove mosterd door een gladde variant.