• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Liquid Nomz / Maille mosterdsoep

Maille mosterdsoep

januari 25, 2016 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Maille_Mosterdsoep_First

Maille mosterdsoep; het is koud en guur buiten, je wil makkelijk en toch warm lunchen wat doe je dan? Precies een stevige soep naar binnen werken. Vandaag op het blog dus Maille mosterdsoep, waarom specifiek Maille mosterd? Nou ze hebben een hele leuke win actie waarmee je een reis naar Londen kan winnen (Om bijvoorbeeld fish and chips te gaan eten). Wil je ook mee doen? Kijk dan even hier.

Terug naar het soep recept. Deze soep is licht pittig van smaak, wat je in eerste instantie niet zou verwachten met de behoorlijke hoeveelheid mosterd die er doorheen gaat, en lekker stevig vanwege de room en de spekjes die er door heen gaan. De bosui die ik gebruik geeft het geheel net iets meer pit en crunch, iets waar ik zelf helemaal gek op ben.

Maille_Mosterdsoep_1Begin met het snipperen van een sjalotje en een teen knoflook, ik doe dit altijd met een koksmes maar met een schilmesje of een officemes kan dit natuurlijk ook en als je het liefst een knoflook pers gebruikt, by all means gebruik die dan, als alles maar klein en fijn gesneden is 😉

Maille_Mosterdsoep_2Smelt een klein klontje boter in een pan, zet hierin de sjalot aan tot dat deze glazig is, voeg daarna de knoflook toe en roer alles goed door tot het licht bruinig is.

Maille_Mosterdsoep_3

Voeg de room en het water toe en breng dit geheel tegen de kook aan (dus niet laten borrelen).

Maille_Mosterdsoep_4

Voeg de mosterd toe aan het water/room mengsel en meng alles goed door met een garde. Zodra alles goed gemengd is laat je het zachtjes koken om alles te binden. Bak in de tussentijd je spekjes uit en snijd de bosui in ringen van ongeveer één centimeter breed. Breng je soep op smaak met een flinke snuf zout en peper. (Mocht je de voorkeur geven aan een bouillonblokje voeg je een half blokje toe).

Maille_Mosterdsoep_5

Zodra je soep gebonden is kan je hem af garneren met de uitgebakken spekjes en de bos ui ringen en direct serveren.

Eet smakelijk!

Maille Mosterdsoep
Print
Maille mosterdsoep
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
 

Geweldige opwarmer met gure dagen

Gang: Diner, Lunch, Soep
Keuken: Frans, Nederlands
Aantal: 2 Personen
Ingredienten
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml room
  • 225 ml water
  • 3 el grove mosterd
  • 1/2 bosui
  • 1 bakje spekblokjes
  • Peper
  • Zout
  • Boter
Bereidingswijze
  1. Snipper de ui en knoflook
  2. Zet de sjalot en de knoflook aan in een beetje boter
  3. Voeg water en room toe breng dit tegen de kook aan
  4. Voeg de mosterd toe en meng alles goed door met een garde
  5. Snijd de bosui in ringen
  6. Bak de spekjes uit
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Serveer het geheel
Tip(s) van de chef
  • Dit gerecht leent zich er natuurlijk ook heel goed voor om vegetarisch te maken, haal in dat geval de spekblokjes uit het recept en probeer er eens wat tofu in te verwerken.
  • Het kan gebeuren dat je soep te dik inbindt dit kan je het makkelijkste oplossen door er nog een extra scheut water in te doen.
  • Geen fan van crunch? Vervang de grove mosterd door een gladde variant.

 

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Liquid Nomz, Nomz, Quick Nomz Tags: Maille, Mosterd, Soep

Vorig bericht: « Talk Nomz To Me op Bijstandsgerechten.nl
Volgend bericht: De irritaties van de keuken delen met een chef »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....