Ga terug
+ servings
Print
Salade met Spek en Ei

Salade met spek en ei (en restjes)

Gang Lunch, Salade, Side Dish
Keuken Fushion
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 grote zoete puntpaprika
  • 60 gram Turkse witte kaas
  • 100 gram spekblokjes
  • 3 gekookte eieren
  • Enkele eetlepels Sergio saus of een sladressing naar keuze.

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren hard.
  2. Bak de spekblokjes uit tot ze zo knapperig zijn als jij ze graag eet.
  3. Snijdt de ijsbergsla in reepjes en leg deze op het saladebord.
  4. Snijdt de komkommer in blokjes en strooi deze over de sla.
  5. Snijdt de zoete puntpaprika in reepjes en verdeel deze over de sla.
  6. Snijdt de avocado in blokjes en verdeel ook deze over het saladebord.
  7. Verkruimel de Turkse witte kaas over de salade.
  8. Strooi de uitgebakken (en afgekoelde) spekblokjes over de salade.
  9. Snijdt de gekookte eieren in kwarten en leg de kwarten ei op de salade.
  10. Schenk de dressing over de salade.

Tip(s) van de chef

  • Zoals altijd is ook dit salade recept weer een uitgelezen kans om restjes uit je koelkast op te maken. Heb je geen zoete puntpaprika, maar wel gewone paprika? Gooi die dan door de salade. Kwam je nog een paar verdwaalde radijsjes tegen? Die kunnen er lekker bij. Geen spekblokjes in de koelkast, maar nog wel wat gegaarde kip? Ook lekker!
    Met het opmaken van restjes moet je het niet te nauw nemen. In een salade kun je eindeloos combineren en voor je het weet heb je je eigen recept ontwikkeld ;)