• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Salade met spek en ei (en restjes) – Kiddielunch #9

Salade met spek en ei (en restjes) – Kiddielunch #9

september 22, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Salade Spek en Ei

Salade met spek en ei is de overtreffende trap van restjes opmaken. Of, dat was het in dit geval toen deze salade op tafel kwam aan het einde van de vakantie. Van al het heerlijke eten en het buiten leven met het warme weer hadden we natuurlijk de nodige restjes en overgebleven groenten in de koelkast liggen. Ik denk tenminste dat het bij de meeste mensen wel zo werkt. Je neemt je voor om van alles te maken en dan wordt het een heel stuk warmer buiten dan je had gedacht (of gehoopt). Dat heeft er eigenlijk niemand heel veel honger. Dan kook je minder, of maak je heel iets anders dan je jezelf had voorgenomen, et voila, een koelkast vol met restjes.

Gelukkig zouden de salademonsters hier in huis geen salademonsters zijn als ze geen bestemming konden verzinnen voor alles wat er nog te vinden was. Dus er is weer een salade op tafel getoverd waar ik zelf geen omkijken naar heb gehad en waar ik wel heerlijk van heb gesmuld. Als er nog tomaatjes in huis waren geweest hadden we het een BLT-salade genoemd. Bij gebrek aan tomaatjes hebben we het salade met spek en ei gedoopt.

Salade met spek en ei
Zo maak je salade met spek en ei

IJsbergsla blijft hier een van de favoriete slasoorten, dus ook deze keer is het de basis voor onze salade. Hier overheen gaat in blokjes gesneden komkommer. In blokjes gesneden avocado en in halve ringen gesneden zoete puntpaprika vormen de volgende laag. Verkruimel hier overheen Turkse witte kaas. Strooi vervolgens uitgebakken spekblokjes over de salade. Als laatste leg je kwarten gekookt ei op de salade en schenk je de dressing er overheen. De dressing is verdunde Sergio saus. Die blijft naast de knoflookdip favoriet voor bij tal van gerechten.

Alle ingredienten stonden in ons geval al zo in de koelkast. Is dat bij jou niet het geval, kook dan eerst de eitjes en bak de spek uit voor je de salade gaat maken. Of bereid het voor zodat je in een handomdraai deze maaltijdsalade op tafel zet.

Eet smakelijk!

Salade met Spek en Ei
Print
Salade met spek en ei (en restjes)
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
15 min
 
Gang: Lunch, Salade, Side Dish
Keuken: Fushion
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 1/2 komkommer
  • 1 avocado
  • 1/2 grote zoete puntpaprika
  • 60 gram Turkse witte kaas
  • 100 gram spekblokjes
  • 3 gekookte eieren
  • Enkele eetlepels Sergio saus of een sladressing naar keuze.
Bereidingswijze
  1. Kook de eieren hard.
  2. Bak de spekblokjes uit tot ze zo knapperig zijn als jij ze graag eet.
  3. Snijdt de ijsbergsla in reepjes en leg deze op het saladebord.
  4. Snijdt de komkommer in blokjes en strooi deze over de sla.
  5. Snijdt de zoete puntpaprika in reepjes en verdeel deze over de sla.
  6. Snijdt de avocado in blokjes en verdeel ook deze over het saladebord.
  7. Verkruimel de Turkse witte kaas over de salade.
  8. Strooi de uitgebakken (en afgekoelde) spekblokjes over de salade.
  9. Snijdt de gekookte eieren in kwarten en leg de kwarten ei op de salade.
  10. Schenk de dressing over de salade.
Tip(s) van de chef
  • Zoals altijd is ook dit salade recept weer een uitgelezen kans om restjes uit je koelkast op te maken. Heb je geen zoete puntpaprika, maar wel gewone paprika? Gooi die dan door de salade. Kwam je nog een paar verdwaalde radijsjes tegen? Die kunnen er lekker bij. Geen spekblokjes in de koelkast, maar nog wel wat gegaarde kip? Ook lekker!
    Met het opmaken van restjes moet je het niet te nauw nemen. In een salade kun je eindeloos combineren en voor je het weet heb je je eigen recept ontwikkeld 😉

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Healthy Nomz, Nomz Tags: Avocado, Ei, Komkommer, Salade, Sergio saus, Spek, Witte kaas, Zoete puntpaprika

Vorig bericht: « Reuze Mikado (Maar twee ingrediënten nodig!)
Volgend bericht: Restaurant Thalassa in Roosendaal »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....