Ga terug
+ servings
Print
Pompoensoep met Seroendeng

Pompoensoep met seroendeng – Kiddielunch #10

Herfst explosie

Gang Diner, Lunch, Voorgerecht
Keuken Fusion
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 4 Personen

Ingredienten

  • 1 kilo pompoen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 zoete rode puntpaprika
  • 3 knoflook
  • 2 eetlepels kurkuma
  • 2 eetlepels geraspte sereh Kun je dit niet vinden, gebruik dan gewoon poeder naar smaak.
  • 2 theelepels ketoembar
  • 200 ml kokosmelk
  • peper en zout naar smaak
  • seroendeng

Bereidingswijze

  1. Was de pompoen en snijdt hem, ongeschild, in blokjes.
  2. Fruit de ui aan in een ruime soeppan.
  3. Voeg de pompoen toe en bak deze in enkele minuten, onder voortdurend omscheppen, aan.
  4. Giet de bouillon in de pan.
  5. Voeg alle ingredienten, behalve de kokosmelk toe.
  6. Kook de pompoen zachtjes gaar. Dit zal ongeveer 20 minuutjes duren.
  7. Maak met de staafmixer een gladde soep.
  8. Voeg de kokosmelk toe en roer alles goed door. Mocht je toch nog stukjes pompoen of paprika tegenkomen pak je gewoon de staafmixer er nog een keer bij.
  9. Breng de soep eventueel nog op smaak met peper en zout.
  10. Serveer met seroendeng.

Tip(s) van de chef

  • Als je, net als wij, wel houd van een beetje pit in je soep kun je tijdens het pureren een rode peper of wat cayennepeper toevoegen. Als je deze soep voor kinderen en volwassenen wilt maken kun je na het pureren ook heel gemakkelijk wat soep in een aparte pan of kom scheppen om hier pit aan toe te voegen. Zo heeft ieder wat wils, zonder dubbel te hoeven koken!
  • Je kunt de soep heel gemakkelijker wat dikker of juist wat vloeibaarder maken door wat meer of minder bouillon toe te voegen.