Ga terug
Print
Kerstboom Siroop

Kerstboom siroop

Voor wanneer je het Kerstgevoel nog iets langer wilt vasthouden

Gang Drankje
Keuken Budget, Nederlands
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 8 uur
Totale tijd 8 uur 25 minuten

Ingredienten

  • 75 gram dennennaalden
  • 450 gram suiker
  • 1100 ml suiker

Bereidingswijze

  1. Doe de dennennaalden in een pan.
  2. Giet het water en de suiker erbij.
  3. Zet de pan op laag vuur en verwarm de inhoud onder voortdurend roeren tot de suiker is opgelost.
  4. Haal de pan van het vuur en zet afgedekt weg.
  5. Laat de siroop een nacht trekken.
  6. Zeef de siroop in een schone fles.
  7. Koel bewaren.

Tip(s) van de chef

  • Let goed op dat je echte dennennaalden gebruikt en geen taxus. De taxus is namelijk zeer giftig.
  • Deze siroop is ook heerlijk wanneer je hem aanlengt met bruisend water. Of schenk hem eens over je yoghurt, gecombineerd met rode besjes.