Ga terug
+ servings
Print
Wentelteefjes

Wentelteefjes van bruin brood

Gang Brunch, Dessert, Lunch
Keuken Nederlands
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Aantal 2 Personen

Ingredienten

  • 8 sneden brood
  • 250 ml melk
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Klop de melk met het ei, de kaneel en de basterdsuiker goed door elkaar.
  2. Doop de boterhammen in het mengsel en leg ze opzij op een bord tot je alle boterhammen hebt gedoopt.
  3. Indien je nog mengsel over hebt giet je dit over de stapel boterhammen heen. (Hier was alles op na 7 boterhammen, het brood was al aardig droog.)
  4. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes met twee tegelijk aan beide zijden bruin in een klont roomboter.
  5. Serveer met jam of vers fruit.

Tip(s) van de chef

  • Je kunt natuurlijk ook gewoon wit brood gebruiken voor dit recept.
  • In plaats van jam of vers fruit kun je ook chocolade- of caramelsaus bij de wentelteefjes serveren.