Wentelteefjes worden meestal gemaakt van wit brood. Nu komt dat hier ook zelden of nooit het huis is, dus toen wij met bruin brood zaten wat stiekem droog geworden was hebben we ons aan wentelteefjes met bruin brood gewaagd. Zo hadden we meteen een goede reden om de mini potjes met jam op te maken die hier nog stonden van de Feestdagen. Het restjes opmaken als een baas blijft een dingetje hier in huis en we hebben met dit recept weer een nieuwe voor in het “roze boekje”.
Het wordt me niet altijd in dank afgenomen dat ik altijd bruin of volkoren brood haal. Gelukkig maakt dat de traktatie des te groter als ik een keer batbot of tasnift bak omdat dat (vrijwel) wit brood is. En met bruin brood kun je eigenlijk precies dezelfde dingen maken en naar mijn idee zit er dan nog meer smaak aan ook. Zo ook met deze wentelteefjes. De smaak van de bruine suiker die karameliseert tijdens het bakken trekt helemaal door het brood heen. Heerlijk!
Zo maak je wentelteefjes
Klop in een kom melk, ei, kaneelpoeder en bruine basterdsuiker door elkaar. Doop je boterhammen in dit mengsel en zorg dat ze goed doordrenkt zijn.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes in een klontje roomboter bruin en knapperig aan twee kanten.
Snijdt de wentelteefjes in stukken en serveer met jam waar je de wentelteefjes in dipt in plaats van te smeren. Zelf-klieder-eten, maar dan anders.
Eet smakelijk!
- 8 sneden brood
- 250 ml melk
- 1 ei
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel bruine basterdsuiker
- Klop de melk met het ei, de kaneel en de basterdsuiker goed door elkaar.
- Doop de boterhammen in het mengsel en leg ze opzij op een bord tot je alle boterhammen hebt gedoopt.
- Indien je nog mengsel over hebt giet je dit over de stapel boterhammen heen. (Hier was alles op na 7 boterhammen, het brood was al aardig droog.)
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de wentelteefjes met twee tegelijk aan beide zijden bruin in een klont roomboter.
- Serveer met jam of vers fruit.
- Je kunt natuurlijk ook gewoon wit brood gebruiken voor dit recept.
- In plaats van jam of vers fruit kun je ook chocolade- of caramelsaus bij de wentelteefjes serveren.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie