Ga terug
+ servings
Print
Ceviche de Chochos

Ceviche de chochos (Vegetarisch)

Heerlijk bijgerecht voor ieder tuinfeest

Gang Bijgerecht, Side Dish
Keuken Equadoraans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Aantal 8 personen

Ingredienten

  • 500 gram kikkererwten
  • 2 stuks rode ui
  • 3 stuks roma tomaat
  • 4 stuks sinaasappel
  • 8 stuks limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram passata
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijdt de rode uien in helften en vervolgens in dunne maantjes.
  2. Doe de uienringen in een schaal, besprenkel met de eetlepel zout en laat circa 10 minuten rusten.
  3. Zet de uienringen onder een laag handwarm, iets warmer, water en laat nog circa 10 minuten

  4. Spoel de uienringen af en laat uitlekken.
  5. Meng de uienringen met de tomaat, lupine bonen, passata, koriander, limoensap, sinaasappelsap, olijfolie, peper en zout.

  6. Laat enkele uren marineren voordat het geserveerd wordt.

Tip(s) van de chef

  • Koriander is een moeilijke smaak om mee te werken. Je vind het lekker, of je vind het naar zeep smaken. Ook is het een smaak die snel gaat overheersen als je niet gewend bent om koriander te eten. Met dit recept is het dus heel belangrijk om tussendoor te blijven proeven zodat je zeker weet dat je ceviche jouw smaak is wanneer je hem serveert.