• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Hapjes / Ceviche de chochos (Vegetarisch)

Ceviche de chochos (Vegetarisch)

februari 22, 2017 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Ceviche de Chochos

Ceviche de chochos is een vegetarische variatie op de in Latijns-Amerika immens populaire rauwe visschotel. In basis is ceviche een willekeurige rauwe vis welke wordt gemarineerd in citrussap. Door deze marinade ontstaat een bepaalde mate van garing van de vis en in combinatie met overige ingredienten zoals uien, mais, avocado, chilipepers, sla, zoete aardappel en ga zo maar door. Ceviche als gerecht is al zo’n 1500 tot 2000 jaar oud en met alle huidige (di-)eetwensen hebben we dus een hippe draai gegeven aan een echte klassieker.

Wanneer je een vegetarisch gerecht neer wilt zetten kun je natuurlijk geen vis kiezen. Wanneer het om keuzes gaat in vlees of vis dan vormt vis de gezondste bron van eiwit in voedsel. Omdat kikkererwten ook heel rijk zijn aan eiwitten was dit voor ons een logische vervanger van de vis voor een ceviche. Zonder vis mag het eigenlijk geen ceviche meer heten, maar omdat we nog wel voor een ruime hoeveelheid citrussappen kozen vonden we dat we ons deze luxe wel konden permitteren. En zo ontstond onze ceviche de chochos oftewel ceviche van bonen.

Ceviche de Chochos

Handig om te pinnen!

Zo maak je ceviche de chochos

Je begint met het marineren en spoelen van de in ringetjes gesneden rode ui. Dit is om de bitterheid en de scherpte van de rode ui weg te nemen waardoor de frisse smaak van het sinaasappel- en limoensap goed bovenkomt in het gerecht.

Snijdt de rode ui door de helft en vervolgens in maantjes. Doe alles in een schaal strooi er ruim zout overheen en laat een minuut of 10 rusten. Schenk na 10 minuten zoveel handwarm water over de uien heen dat ze net onder water staan en laat nog een keer circa 10 minuten rusten. Spoel de uienringen goed af en laat uitlekken.

Meng de uienringen met de tomaat, kikkererwten, het sinaasappel- en limoensap, passata, koriander, olijfolie, peper en zout en laat enkele uren marineren voordat je de ceviche de chochos serveert.

Serveer de ceviche de chochos met vers gesneden avocado wat verse plukjes koriander en een klein schepje curtido de cebolla y tomate. En vergeet natuurlijk de (zelfgemaakte) tortillas en nacho chips niet als je lekker met je vingers wilt eten.

Eet smakelijk!

Ceviche de Chochos
Print
Ceviche de chochos (Vegetarisch)
Voorbereidingstijd
10 min
Rusttijd
20 min
Totale tijd
30 min
 

Heerlijk bijgerecht voor ieder tuinfeest

Gang: Bijgerecht, Side Dish
Keuken: Equadoraans
Aantal: 8 personen
Ingredienten
  • 500 gram kikkererwten
  • 2 stuks rode ui
  • 3 stuks roma tomaat
  • 4 stuks sinaasappel
  • 8 stuks limoen
  • 1 bosje koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 gram passata
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
  1. Snijdt de rode uien in helften en vervolgens in dunne maantjes.
  2. Doe de uienringen in een schaal, besprenkel met de eetlepel zout en laat circa 10 minuten rusten.
  3. Zet de uienringen onder een laag handwarm, iets warmer, water en laat nog circa 10 minuten

  4. Spoel de uienringen af en laat uitlekken.
  5. Meng de uienringen met de tomaat, lupine bonen, passata, koriander, limoensap, sinaasappelsap, olijfolie, peper en zout.

  6. Laat enkele uren marineren voordat het geserveerd wordt.
Tip(s) van de chef
  • Koriander is een moeilijke smaak om mee te werken. Je vind het lekker, of je vind het naar zeep smaken. Ook is het een smaak die snel gaat overheersen als je niet gewend bent om koriander te eten. Met dit recept is het dus heel belangrijk om tussendoor te blijven proeven zodat je zeker weet dat je ceviche jouw smaak is wanneer je hem serveert.

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Hapjes, Lunch, Nomz, Side Nomz, Veggie Nomz Tags: Bijgerecht, Ecuador, Hapje, Kikkererwten, Koriander, Limoen, Olijfolie, Passata, Rode ui, Roma tomaten, Sinaasappel, Vegetarisch

Vorig bericht: « Carne en palito (Meat on a stick)
Volgend bericht: Curtido de cebolla y tomate (Salsa met rode ui en tomaat) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....