Ga terug
Print
Arroz de pato | TalkNomzToMe.nl

Arroz de pato

Rijst, maar dan heel anders dan je gewend bent!

Gang Diner
Keuken Portugees
Keyword Choriço, Eend, Rijst
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Aantal 4 personen

Ingredienten

  • 1.5 liter water
  • 100 ml rode wijn
  • 150 gram choriço
  • 150 gram bacon blokjes
  • 2 laurier blaadjes
  • 4 eendenborsten
  • 1 tl zout
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui middel groot
  • 3 tenen knoflook
  • 1.5 el tomaten puree
  • 400 gram agulha rijst
  • peper naar smaak
  • paprika poeder naar smaak

Bereidingswijze

  1. in een pan met 1,5l water en de rode wijn de eend,choriço,bacon,laurier en zout 40 min laten koken.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  3. Giet het geheel af, maar bewaar het kookvocht.

  4. Maak in een pan een stoofpotje met de olie, de gehakte ui en de gehakte knoflook. Laat het 3 minuten bruin worden en voeg de tomatenpulp toe.

  5. Laat dit mengsel een paar minuten stoven

  6. Als je vlees afgekoeld is, snipper je de eend en snijd je de choriço (als je een hele hebt gebruikt) in plakjes.

  7. Doe de eend, choriço en bacon in je stoofpan.

  8. Voeg hieraan ongeveer 100 ml kookvocht toe.

  9. Laat dit ongeveer 3 minuten zacht koken.

  10. Voeg je rijst toe aan de stoof pan, meng alles goed door elkaar heen.

  11. Giet 400 ml stoofvocht op het mengsel en voeg paprika poeder toe.

  12. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe door zodat het niet aan de bodem van je pan blijft plakken en als het te droog wordt nog een scheutje kookvocht bijschenken.

  13. Verwarm de oven voor op 170 graden

  14. Doe alles in een ovenschaal en garneer met nog wat plakjes choriço.

  15. Doe je ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven tot dat de rijst goud bruin is.

Tip(s) van de chef

Wat ik meestal doe als ik dit maak is de eendenborst vervangen door een hele eend en die pluizen. Zo hebben we gelijk wat extra kookvocht die we kunnen invriezen en voor andere lekkere gerechten kunnen gebruiken! Let er wel mee op dat als je een hele eend gebruikt je meer water en kruiden nodig hebt voor de smaak.