• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Arroz de pato

Arroz de pato

april 23, 2020 By Sergio Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Arroz de pato, letterlijk vertaald is het eend met rijst. Een traditioneel recept wat je in heel Portugal kunt vinden. Iedereen maakt het wel een beetje anders, maar gelukkig is de basis hetzelfde. Een heerlijk gerecht om naar hartenlust mee te experimenteren tot je voor jezelf de lekkerste arroz de pato hebt gevonden!

Eend

In Nederland word er niet bijzonder veel eend gegeten, het geldt hier over het algemeen echt als luxe product. In Portugal is het ook wel een luxe product, maar als je wat ruimte hebt en je hebt al beestjes voor de slacht kun je er vaak de klok op gelijk zetten dat er ook een paar eenden te vinden zijn. Maakt het iets makkelijker om je arroz de pato een keertje extra te maken! Mocht je lokale supermarkt of slager geen eend hebben, kijk een keer bij een toko. Grote kans dat ze daar wel eend verkopen.

De rijst

Je zou bijna kunnen zeggen dat de Portugezen de Europese Aziaten zijn, met de grootste consumptie rijst per bevolkingslid in de hele EU! Het scheelt wel dat er in het land zelf al heel wat rijst wordt verbouwd. Voor arroz de pato gebruiken we arroz agulha. Deze rijst blijft net wat steviger als hij gekookt is en neemt de smaken van het kookvocht goed op.

Alle smaakjes!

Laat je niet verwarren door de simpele naam arroz de pato, het is namelijk veel meer dan alleen rijst en eend! Goede olijfolie, kruiden, knoflook, choriço en rode wijn maken allemaal deel uit van deze smaak sensatie!

Bom appetit!

Arroz de pato | TalkNomzToMe.nl
Print
Arroz de pato
Voorbereidingstijd
20 min
Bereidingstijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 20 min
 

Rijst, maar dan heel anders dan je gewend bent!

Gang: Diner
Keuken: Portugees
Keyword: Choriço, Eend, Rijst
Aantal: 4 personen
Ingredienten
  • 1.5 liter water
  • 100 ml rode wijn
  • 150 gram choriço
  • 150 gram bacon blokjes
  • 2 laurier blaadjes
  • 4 eendenborsten
  • 1 tl zout
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui middel groot
  • 3 tenen knoflook
  • 1.5 el tomaten puree
  • 400 gram agulha rijst
  • peper naar smaak
  • paprika poeder naar smaak
Bereidingswijze
  1. in een pan met 1,5l water en de rode wijn de eend,choriço,bacon,laurier en zout 40 min laten koken.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  3. Giet het geheel af, maar bewaar het kookvocht.

  4. Maak in een pan een stoofpotje met de olie, de gehakte ui en de gehakte knoflook. Laat het 3 minuten bruin worden en voeg de tomatenpulp toe.

  5. Laat dit mengsel een paar minuten stoven

  6. Als je vlees afgekoeld is, snipper je de eend en snijd je de choriço (als je een hele hebt gebruikt) in plakjes.

  7. Doe de eend, choriço en bacon in je stoofpan.

  8. Voeg hieraan ongeveer 100 ml kookvocht toe.

  9. Laat dit ongeveer 3 minuten zacht koken.

  10. Voeg je rijst toe aan de stoof pan, meng alles goed door elkaar heen.

  11. Giet 400 ml stoofvocht op het mengsel en voeg paprika poeder toe.

  12. Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes koken. Roer het af en toe door zodat het niet aan de bodem van je pan blijft plakken en als het te droog wordt nog een scheutje kookvocht bijschenken.

  13. Verwarm de oven voor op 170 graden

  14. Doe alles in een ovenschaal en garneer met nog wat plakjes choriço.

  15. Doe je ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven tot dat de rijst goud bruin is.

Tip(s) van de chef

Wat ik meestal doe als ik dit maak is de eendenborst vervangen door een hele eend en die pluizen. Zo hebben we gelijk wat extra kookvocht die we kunnen invriezen en voor andere lekkere gerechten kunnen gebruiken! Let er wel mee op dat als je een hele eend gebruikt je meer water en kruiden nodig hebt voor de smaak.

Ben je van plan om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Sergio

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz

Vorig bericht: « Molho de piri piri
Volgend bericht: Salada com fejão frade e atúm »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....