-
Breek de theebiscuit in kleine stukjes, voeg de melk toe en schep goed door.
-
Doe de boter en de smeltchocolade in een pan met dikke bodem en laat het op laag vuur smelten. Roer af en toe goed door. Het mengsel hoeft niet verhit te worden, enkel voldoende verwarmd om te smelten. Haal de pan van het vuur zodra de boter en chocolade zijn gesmolten.
-
Klop ondertussen het eigeel met suiker luchtig.
-
Voeg de cacaopoeder toe aan het eigeel en suiker mengsel en roer goed door.
-
Meng het eigeel mengsel door het chocolade mengsel.
-
Voeg de in stukjes gebroken theebiscuit toe en roer alles heel goed door.
-
Leg een flinke lap vershoudfolie in de breedte neer en stort het mengsel hier op.
-
Vouw het folie dicht en vorm een worst van de massa in het folie. Draai de zijkanten van het folie dicht om je handen schoon te houden en een worstvorm te creëren.
-
Leg het foliepakketje gedurende minimaal drie uur in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden.
-
Wanneer de salam volledig is uitgehard haal je hem uit de folie en bestuif je de buitenkant met poedersuiker.
-
Snijdt de salam in plakken van een goede centimeter dik en serveer bij de koffie.