Een halve meter nachos, het lijkt veel maar het was zo weg gesmuld dit weekend. Wat eigenlijk als grapje is begonnen tussen Linda en mij is de klapper van het weekend geworden, want een halve meter nachos kan natuurlijk alleen maar in de oven gemaakt worden aldus de kindjes. Tijd voor een klein heropvoedingskamp dacht ik bij mezelf. Dus hebben we maar besloten om ze als verrassing maar een halve meter nachos voor te schotelen.
Natuurlijk mochten de kindjes weer meehelpen met boodschappen halen op de markt en op basis van het gene wat we bij elkaar aan het shoppen waren probeerden ze wel te raden wat we gingen eten. Dicht in de buurt zijn ze wel gekomen met het raden, we hebben wraps en taco’s langs horen komen. Maar het echte kwartje is pas gevallen toen we het met zijn allen gingen maken.
Een halve meter nachos? is dat niet een beetje veel… Nee joh komt wel op…
Het lijkt wederom veel werk om dit in elkaar te draaien, maar schijn bedriegt. Als je een beetje handig bent met een mes of een keuken machine tot je beschikking hebt staan de dipjes in no time op tafel. De recepten voor de tomatensalsa, guacamole, kaassaus en knoflook oregano crème fraîche staan al op het blog en kan je terug vinden in de linkjes hierboven. Begin met de dipjes te maken dit is het meeste werk van de schotel en terwijl je de rest doet kunnen alle smaken lekker intrekken (of doe het een dag eerder als mise en place).
Rul daarna het gehakt in een koekenpan met een flinke snuf zout en peper en een beetje knoflook en warm de nacho’s op, het makkelijkste gaat dit in de oven (een paar minuutjes op 180 graden is meestal wel genoeg om het op te warmen) of mocht je geen oven hebben doe ze dan in een pan op een middel hoog voor en schud het geheel tot dat het warm is. Maak het geheel feestelijk op. Ik heb gekozen voor wat little gem sla, rode ui en komkommer om er zo nog wat extra vitamines bij te doen.
Hier onder vindt je het recept voor het gehakt en de nacho’s de recepten van de dipjes kan je in de links eerder in dit artikel vinden.
- 500 gram rundergehakt
- 3 zakken nachos
- 1 krop little gem
- 1/2 stuks komkommer
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks rode ui
- 3 teentjes knoflook
- Peper en zout naar smaak
-
Rul het gehakt samen met de fijngesneden knoflook op een hoog vuur.
-
Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
-
Scheur de little gem en was de blaadjes.
-
Snijdt de komkommer, paprika en rode ui.
-
Warm de nachos op in de oven of in een pan.
-
Maak een groot bord of schaal op met een laag nachos en hier overheen het gehakt. Vul de rest van de schaal op met de diverse groenten en eventuele dips en sauzen.
- Zoals al wat eerder in deze post langs kwam is het heel handig om de dipjes en saus als eerste te doen. En net als met heel veel andere gerechten op het blog kan je hier ook uitstekend wat restjes bij opmaken.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie