Food tags, ze blijven leuk om in te vullen. Als je meerdere tags invult krijg je vaak dezelfde antwoorden, maar dat hoeft de pret niet te drukken. Omdat Sergio en ik de tags altijd allebei invullen hebben we daarna altijd weer genoeg om over te lachen of te steggelen. En na afloop hebben we standaard allebei honger waardoor we meestal in de keuken belanden om weer wat lekkers in elkaar te draaien.
Welk eten kun je elke dag eten?
Sushi! Dat maakte ik al zelf toen ik nog op de lagere school zat (Ja, in de vorige eeuw.) en het is nog steeds één van mijn favoriete foods. Je kunt heerlijk smaken combineren en de kick van de wasabi is op ieder moment van de dag verrukkelijk.
Wat is je minst favoriete eten?
Zuurkool en erwtensoep zijn wel ultieme gruwelgerechten. Ook maak je me niet blij met botjes kluiven en orgaanvlees hoeft voor mij ook niet.
Weet je wat het favoriete eten van je vrienden is?
Van sommigen wel, van sommigen niet. Mensen die van lekker eten houden hebben meestal niet één favoriet gerecht.
Is er een bepaald gerecht/voedingsmiddel dat je altijd al hebt willen proberen?
Volgens mij wil ik alles wat ik nog nooit heb gegeten wel een keer proberen, enkele uitzonderingen daar gelaten. Nieuwe smaken leren kennen is altijd leuk, dus ik sta bijna overal wel voor open.
Noem een voedingsmiddel of gerecht dat je nooit zou willen proberen.
De hele insecten-hype mag mijn deurtje op F1 snelheid voorbij gaan.
In welk eten/gerecht slaag je maar niet om het goed te maken en hoe komt dat?
Komkommersoep is iets wat ik al een aantal maal heb geprobeerd te maken, maar waarmee ik nog nooit het “ja, dit is hem” punt heb bereikt. Ik heb gewoon nog niet de juiste verhouding van ingrediënten gevonden.
In welke stad heb je het lekkerst gegeten?
In Milaan! Hands down the best pizza ever!
Wat is je favoriete restaurant?
Echt een favoriet heb ik niet, maar ik heb hele goede herinneringen aan De Blauwe Hoek in Arnhem.
Vertel over jouw slechtste restaurantervaring.
Een Mexicaan in Nijmegen. Onverzorgd uitziend personeel met een motivatie die bij het uiterlijk paste die in antwoord op de melding dat mijn cactussoep koud was lieten weten dat “ze vergeten waren de magnetron van de ontdooi stand af te halen”.
Noem een restaurant waarvan je had gehoopt dat het dichterbij zou zijn.
Dat restaurant uit Milaan zou wel dichterbij mogen zitten. De Blauwe Hoek overigens ook.
Noem je favoriete restaurant dat tegenwoordig niet meer open is.
Hier moet ik het antwoord op schuldig blijven.
Wat is je favoriete fastfoodrestaurant en kun je 5 items noemen van het menu?
Voorop gesteld dat ik geen hele grote liefhebber ben van fastfood is de McD wel het “restaurant” waar ik het meest te vinden ben. Voornamelijk vanwege de kindjes.
Het Happy Meal is natuurlijk een veel besteld item, evenals de kipwraps die ik zelf thuis ook in verschillende varianten maak. Kipnuggets met zoetzure saus maak je me best wel blij mee en een Big Tasty mét bacon, maar zonder alle overige meuk die ze er op kieperen zeg ik ook geen nee tegen.
Zodra ze de Greek Mc weer op het menu hebben staan ben ik er waarschijnlijk drie keer in de week te vinden want dat is een van de weinige fastfood burgers die ik simpelweg gruwelijk lekker vind.
Wie is een betere kok, je moeder of je vader?
Voor de beste frietjes, zelf geschild natuurlijk, moet je bij mijn vader zijn. Voor alle overige maaltijden is mijn moeder de aangewezen persoon.
Wat is het allerlekkerste gerecht dat je moeder kan maken?
Pasta met een goed gevulde groentesaus.
Welke feestdag is je favoriet wat eten betreft?
Als er goed eten op tafel staat is iedere dag een feestdag. Gourmetten, een gebraden kalkoen eten of zelfs oliebollen bakken kan ik ook heel goed midden in de zomer doen als ik daar zin in heb. Het feest maak je zelf en als er toevallig vrienden aanschuiven om mee te eten is dat de kers op de taart.
Wat is je favoriete ‘Kersteten’?
Met welke feestdag dan ook zal ik altijd wat langer in de keuken staan dan gebruikelijk omdat er dan simpelweg meer tijd is om langer in de keuken te staan. Het favoriete eten is waar ik op dat moment zin in heb. Dus als dat een snijbonen stamppot met hertenbiefstuk is of een boterham met pindakaas dan is dat het “Kersteten”.
Wat zou je op je broodje doen?
Ligt er aan wat voor broodje het is. Maar een zelfgebakken ciabatta met homemade sweetpepper creamcheese, feta en rucola zou er op het moment best in gaan.
Wat zou je op je pizza doen?
Tomatensaus, kaas en dan na het bakken parmaham en rucola. Of na het bakken carpaccio met alles er op en er aan. Of wacht, creme fraiche met ui, rookvlees en ham. Of misschien tomatensaus, kaas, pittige pepperoni, jalapeno en chilivlokken, of tomatensaus, tonijn en heel veel chilivlokken. Of misschien… Damn, now I’m hungry.
Hoe eet je eieren het liefst: als roerei, gekookt (zacht, hard), gepocheerd, als spiegelei,…?
Spiegelei met zachte dooier op getoast, donker brood met homemade honing mosterd saus, gemengde salade en rosbief met veel peper en zout.
Hoe vind je je biefstuk lekker?
Nog loeiend. Als hij de pan van een afstandje heeft bekeken is het goed.
Wat is je favoriete party food?
Alles wat in kleine hapjes gegeten kan worden. Tapas dus. Al hoeft wat er op tafel staat niet perse officieel de naam te kunnen dragen. What can I say, I like food.
Wat is je meest favoriete dessert?
Een uurtje na het eten heb ik het allerliefste een kop thee met een punt zelfgebakken appeltaart volgens recept van omi.
Vind je schaal- en schelpdieren lekker?
Yes please! Schelpdieren ben ik iets minder fan van. Als ik mijn eten met een naald uit een schelp moet peuren heb ik niet meer zo’n honger en ondanks dat ik een Zeeuws meisje ben hoeven mosselen voor mij ook niet zo hard, maar oesters daarentegen… *kwijl*.
En garnalen in alle soorten en maten. Don’t get me started on op wat voor manieren die ik allemaal zou kunnen klaarmaken en op smikkelen.
Houd je van pittig eten?
Is there any other kind of food?
Rauwe of gekookte groenten?
Gezien mijn voorliefde voor summerrolls en maaltijdsalades denk ik dat ik een voorkeur heb voor rauwe groenten. Al moet ik zeggen dat je me voor goed gekookte sperzieboontjes (ze moeten nog knapperig zijn) met een klontje roomboter en nootmuskaat ook best mag storen.
Hoe vind jij je brood het lekkerst getoast? Heel donker of licht?
Dat ligt aan waar het brood bij geserveerd wordt en wat voor soort brood het is.
Welk eten komt er op dit moment in je op?
Spicy beef met limoen garnalen en koriander op een bedje van pittige rijst.
Heb je rare eetgewoontes? Welke dan?
Pringles zijn het lekkerste als je ze per twee in je mond steekt. In een zak chips zal ik altijd eerst de dubbel gebakken chippies er uit zoeken. Mijn kindjes weten hoe gek ik ben op dubbel gebakken chippies en komen deze ook altijd heel lief aan me geven als ze er een in hun chippies vinden. Uit een bakje met pinda’s verdwijnen bij mij eerst de dubbele pinda’s en als ik snoepjes eet die verschillende kleurtjes hebben, bijvoorbeeld gummi beertjes, eet ik eerst de kleurtjes op die ik het minst lekker vind zodat ik het lekkerste voor het laatste kan bewaren. Maar dat doet toch iedereen?
Wat vind je leuker: koken of bakken?
Dat is een gewetensvraag. Ik vind het allebei ontzettend leuk om te doen en doe het ook allebei heel vaak. Hier kan ik geen keuze in maken, dus dat doe ik gewoon niet.
Noem het eerste voedingsmiddel dat in je opkomt wanneer je aan groen eten denkt.
Groen als in kleur of groen als in biologisch verantwoord? Veldsla en anders overbodig duur en onzeker of je krijgt waarvoor je betaalt tenzij je het zelf bij de boer uit de grond gaat halen.
Nieuwsgierig naar de antwoorden van Sergio? Lees zijn Crazy Food Tag hier.
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Roxanne zegt
Een aantal van je rare eetgewoontes behoren ook tot de mijne 😉
Linda zegt
Nu ben ik wel heel benieuwd naar welke rare gewoontes we delen. Misschien blijkt nu wel dat we helemaal niet raar zijn en dat de rest van de wereld het gewoon niet snapt :’)