Twee mensen met een passie voor lekker eten die elkaar via via leren kennen, met elkaar klikken, ook graag in de keuken blijken te staan en het bij tijd en wijlen heerlijk oneens kunnen zijn over alles wat met eten te maken heeft levert menig culinaire verrassing op. Wat begon met eens een keer samen de keuken induiken omdat het toevallig zo uit kwam is inmiddels een vast gegeven geworden. Wij kunnen zeggen dat we de liefde (en elkaar) hebben gevonden in de keuken en duiken dus dagelijks samen de keuken in. Soms om nieuwe dingen uit te proberen, soms om vertrouwde go-to recepten te serveren, nooit om even vlug iets in elkaar te flansen, maar wel altijd om te genieten.
Talk Nomz To Me
Waar in het begin af en toe eens kooktips of ideeën voor smaakcombinaties werden uitgewisseld, werden al vlug de meest uiteenlopende gesprekken gevoerd over alles wat met eten en de bereiding daarvan te maken had. Deze gesprekken raakten steeds meer doordrenkt van de gedeelde passie voor eten en de vraag “Are you talking nomz to me?” in combinatie met de variant “(All I really need to understand is when you) talk nomz to me” op de melodie van Talk Dirty van Jason DeRulo leverden de nodige buikpijn-van-het-lachen-momenten op. Ieder woord wat met eten te maken had werd zo mogelijk genomznificeerd en de nomzcabulaire breidt zich nog dagelijks verder uit.
Familiebedrijf
Al die liefde voor eten straalt ook af op de rest van de familie. Linda’s oudste zoon heeft altijd al graag mee gerommeld in de keuken en maakt inmiddels ook deel uit van het Talk Nomz-team. Later wil hij kok worden, en zijn keukencreaties deelt hij ook op dit blog. De andere kinderen bemoeien zich ook graag met alles wat in de keuken gebeurt en ook dat levert hilarische moment op. Niet al die momenten hebben perse met eten te maken, dus wat daar over te vertellen valt kun je teruglezen op The Happy Housewife.
Maak kennis met de Nomznaisseurs achter Talk Nomz To Me.
Over Sergio
Als je ouders een restaurant hebben kan het niet anders dan dat je opgroeit met een voorliefde voor lekker eten. Na de middelbare school was de Hoge Hotel School dus een zeer voor de hand liggende keuze en de stages tijdens de opleiding leidden naar diverse keukens, waaronder sterren keukens, waar hij zich verschillende disciplines eigen heeft kunnen maken.
Sergio’s favoriete keuken is de Zuid-Amerikaanse en zijn voorliefde voor spicy food blijkt duidelijk uit een aantal van de gerechten die hier op Talk Nomz To Me zijn terug te vinden.
Kom meer over Sergio te weten door zijn tags te lezen.
- Foodbloggers Tag
- Nom Nom Tag
- 25 Foodvragen aan Sergio
- De irritaties van de keuken delen met een leek
- Crazy Food Tag
- Something About Food Tag
Ook kun je Sergio zijn professionele keukenavonturen volgen in zijn maandelijkse column Chef @ Work.
Over Linda
Al zo lang ze zich kan herinneren stond ze graag in de keuken om van alles uit te proberen en nieuwe smaken te leren kennen. Ondanks dat dit nooit tot een koksopleiding heeft geleid heeft dit Linda er niet van weerhouden steeds nieuwe dingen uit te proberen in de keuken en heeft ze een breed smaakpallet ontwikkeld.
Linda heeft geen specifieke favoriete keuken, maar wel een voorkeur voor uitgesproken smaken en ze is, net als Sergio, gek op spicy food.
Kom meer over Linda te weten door haar tags te lezen.
- Foodbloggers Tag
- Nom Nom Tag
- 25 Foodvragen aan Linda
- De irritaties van de keuken delen met een chef
- Crazy Food Tag
- Something About Food Tag
Over Chimaero
Nog voor hij kon lopen zat hij al in de keuken op de grond als er gekookt werd. Eerst met zijn plastic snijfruit om te “helpen” en al snel met voorgesneden ingredienten om te helpen met het maken van salades. Nu zijn we al zo ver dat hij zelf de keuken in duikt voor het maken van heerlijke dips, toastsalades en als het nodig is tovert hij zelf het avondeten op tafel. Later als hij groot is wil hij chef-kok worden en ondanks zijn jonge leeftijd weet Chimaero heel goed wat hij wel en niet lust, hoe je smaken kunt combineren en wat er nodig is om iets wat hij niet lust wel lekker te maken.
Chimaero heeft geen specifieke favoriete keuken. Wel is hij gek op het uitproberen van nieuwe ingredienten en smaken. Hij is dus volop bezig met het verder ontwikkelen van zijn smaakpallet.
Kom meer over Chimaero te weten door zijn tags te lezen.
- Foodbloggers Tag
- Nom Nom Tag
- 25 Foodvragen aan Chimaero
- De irritaties van de keuken delen met een keukenprinses en een chef
- Crazy Food Tag
- Something About Food Tag
Over ons bedrijf
Van het bloggen hebben we een bedrijf gemaakt. Of eigenlijk, meerdere bedrijven. Het is een soort sneeuwbal-effect
Inmiddels zijn we onder de naam Traça beiden werkzaam als ZZP’er in de horeca. En daar zijn we niet enkel in de keuken te vinden voor het bereiden van gerechten. Ook werkzaamheden er omheen zoals calculatie, receptontwikkeling en het samenstellen van complete (thema-)menukaarten behoren tot onze bezigheden.
Ook hebben we een webwinkel waarin we Portugese delicatessen verkopen. Het grootste deel van het assortiment wat je vind bij Sabores de Portugal importeren we zelf rechtstreeks vanuit Portugal.
Onze avonturen die niet perse direct iets met eten te maken hebben en af en toe een kijkje achter de schermen kun je vinden op The Happy Housewife. Dit is ons priveblog en hier kun je een kijkje nemen in hoe ons leven er uit ziet en hoe prettig gestoord we zijn. We ademen enleven eten in alles wat we doen, maar heel af en toe doen we ook nog wel eens iets anders 😉
Daarnaast hebben we ook nog een stichting opgericht die we samen met twee andere bestuursleden draaiende houden. Met Stichting Dishmissed – No Waste gaan we voedselverspilling tegen en helpen we tegelijkertijd mensen die wel een beetje extra hulp kunnen gebruiken. We weten zelf hoe het is om het minder te hebben en we vinden ook dat als je een verschil kunt maken voor iemand, je dat gewoon moet doen. We try to practice what we preach.
Onze definitie van Good Nomz
“Een goede kok is de beste dokter” is een oud spreekwoord waar veel waarheid in zit. Toch betekent dat volgens ons niet dat je mee moet gaan in iedere eet-hype die om de zoveel maanden in populariteit wint. Clean eating, suikervrij, koolhydraat arm, eiwit rijk, ieder mens heeft behoefte aan iets anders en de kunst zit hem in genieten van wat je eet en je eten bereiden met liefde in plaats van kant-en-klaar producten. (Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat je het jezelf af en toe niet gewoon even makkelijk mag maken!) Als je weet wat je eet hoef je niet bewust bezig te zijn met je eten en kun je af en toe gewoon zondigen met een (room-)ijsje, vette kaas, chippies of al dat andere lekkers wat je tegenwoordig volgens de meeste mensen moet laten liggen als je gezond wilt zijn.
Nomz (eten) moet fun zijn en lekker en gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Of je nu graag in de keuken staat om nieuwe dingen uit te proberen of dat je de keuken het liefst zoveel mogelijk vermijdt, wij laten je graag meegenieten van onze passie.
Nomztertje, onze mascotte, is geinspireerd op één van de geweldige recepten van Beth. Deze dame is het meesterbrein achter de geweldige creaties op Hungry Happenings. Neem daar zeker ook even een kijkje!