Jamaican Jerk Chicken is een naam die we zelf aan dit gerecht hebben gegeven. Of het ook écht bestaat is een groot raadsel. Gelukkig zijn dat over het algemeen de leukste recepten. En weet je wat het ergste is? Dit gerecht komt uit een potje. Nou ja, een soort van.
Enige tijd geleden was er hier in de buurt een evenement wat werd opgeluisterd met de aanwezigheid van Mama Suzie. Deze dame verzorgt met haar team catering voor tal van gelegenheden en laat mensen kennismaken met de Jamaicaanse keuken. We kunnen jullie verzekeren; Die is niet te versmaden!
Vooral de jerk saus die ze serveerden viel gruwelijk in de smaak. Het is helaas niet gelukt om hun recept los te peuteren. Wat wel is gelukt is een bak met jerk saus mee naar huis te krijgen zodat we er zelf de keuken mee in konden duiken. En zo werd onze Jamaican Jerk Chicken geboren.
Zo maak je Jamaican Jerk Chicken
Begin met het koken van de rijst. Omdat wij de maaltijd extra zomers en feestelijk wilden maken hebben we (Lees; De kindjes ;)) gekozen voor regenboogrijst. Natuurlijk kun je ook voor een andere soort rijst kiezen.
Ondertussen haal je enkele bladen van een krop botersla los. Was de bladen en haal het harde uiteinde van de bladeren af. Houdt de bladeren zo heel mogelijk zodat je ze straks kunt gebruiken om er wraps mee te rollen op je bord.
Neem dan gepluisde kip. Doe dit in een koekenpan met enkele lepels van de jerk saus en schep het door tot het goed is doorgewarmd.
Leg de botersla op een bord. Leg de rijst er naast en de Jamaican Jerk Chicken er bovenop. Of maak er direct rolletjes van door de rijst en de kip op een slablad te leggen en deze op te rollen als een wrap.
Eet smakelijk!
- 6 á 8 bladeren botersla
- 120 gram ongekookte rijst
- 150 gram gepluisde kip
- 5 á 6 eetlepels jerk saus
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Spoel ondertussen de bladeren van de botersla schoon en haal de harde nerf er uit.
- Doe de gepluisde kip samen met de jerksaus in een koekenpan en warm alles onder voortdurend omscheppen op.
- Maak eventueel wraps door de rijst en de kip in de slabladeren te rollen of serveer de onderdelen los op een mooi bord.
- Als je wraps maakt van de slabladeren kun je deze natuurlijk nog verder vullen met bijvoorbeeld komkommer, avocado, zoete puntpaprika en/of mais.
- Als je je handen niet op jerk saus kunt slaan kun je deze vervangen door bijvoorbeeld BBQ marinades of een Chicken Tonight variatie. (Ja, je kunt heus een keer uit een potje koken en nog steeds gezond bezig zijn.)
- De heerlijkheden van Mama Suzie zijn ook te vinden in hun restaurant in Berchem (Belgie). Op hun website Fusions of Taste vind je alle informatie over het restaurant en de catering mogelijkheden die ze bieden.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie