• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Jamaican Jerk Chicken – Eén kip, vijf maaltijden

Jamaican Jerk Chicken – Eén kip, vijf maaltijden

oktober 5, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Jamaican Jerk Chicken

Jamaican Jerk Chicken is een naam die we zelf aan dit gerecht hebben gegeven. Of het ook écht bestaat is een groot raadsel. Gelukkig zijn dat over het algemeen de leukste recepten. En weet je wat het ergste is? Dit gerecht komt uit een potje. Nou ja, een soort van.

Enige tijd geleden was er hier in de buurt een evenement wat werd opgeluisterd met de aanwezigheid van Mama Suzie. Deze dame verzorgt met haar team catering voor tal van gelegenheden en laat mensen kennismaken met de Jamaicaanse keuken. We kunnen jullie verzekeren; Die is niet te versmaden!

Vooral de jerk saus die ze serveerden viel gruwelijk in de smaak. Het is helaas niet gelukt om hun recept los te peuteren. Wat wel is gelukt is een bak met jerk saus mee naar huis te krijgen zodat we er zelf de keuken mee in konden duiken. En zo werd onze Jamaican Jerk Chicken geboren.

Jamaican Jerk Chicken

Zo maak je Jamaican Jerk Chicken

Begin met het koken van de rijst. Omdat wij de maaltijd extra zomers en feestelijk wilden maken hebben we (Lees; De kindjes ;)) gekozen voor regenboogrijst. Natuurlijk kun je ook voor een andere soort rijst kiezen.

Ondertussen haal je enkele bladen van een krop botersla los. Was de bladen en haal het harde uiteinde van de bladeren af. Houdt de bladeren zo heel mogelijk zodat je ze straks kunt gebruiken om er wraps mee te rollen op je bord.

Neem dan gepluisde kip. Doe dit in een koekenpan met enkele lepels van de jerk saus en schep het door tot het goed is doorgewarmd.

Leg de botersla op een bord. Leg de rijst er naast en de Jamaican Jerk Chicken er bovenop. Of maak er direct rolletjes van door de rijst en de kip op een slablad te leggen en deze op te rollen als een wrap.

Eet smakelijk!

Jamaican Jerk Chicken
Print
Jamaican Jerk Chicken
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
20 min
 
Gang: Diner
Keuken: Jamaicaans
Aantal: 2 personen
Ingredienten
  • 6 á 8 bladeren botersla
  • 120 gram ongekookte rijst
  • 150 gram gepluisde kip
  • 5 á 6 eetlepels jerk saus
Bereidingswijze
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Spoel ondertussen de bladeren van de botersla schoon en haal de harde nerf er uit.
  3. Doe de gepluisde kip samen met de jerksaus in een koekenpan en warm alles onder voortdurend omscheppen op.
  4. Maak eventueel wraps door de rijst en de kip in de slabladeren te rollen of serveer de onderdelen los op een mooi bord.
Tip(s) van de chef
  • Als je wraps maakt van de slabladeren kun je deze natuurlijk nog verder vullen met bijvoorbeeld komkommer, avocado, zoete puntpaprika en/of mais.
  • Als je je handen niet op jerk saus kunt slaan kun je deze vervangen door bijvoorbeeld BBQ marinades of een Chicken Tonight variatie. (Ja, je kunt heus een keer uit een potje koken en nog steeds gezond bezig zijn.)
  • De heerlijkheden van Mama Suzie zijn ook te vinden in hun restaurant in Berchem (Belgie). Op hun website Fusions of Taste vind je alle informatie over het restaurant en de catering mogelijkheden die ze bieden.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Nomz, Quick Nomz Tags: Fusions of Taste, Jamaicaans, Jerk saus, Kip, Mama Suzie, Rijst, Sla

Vorig bericht: « Tortellini kippensoep – Eén kip, vijf maaltijden
Volgend bericht: Pasta pesto kip – Eén kip, vijf maaltijden »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....