Kookboeken zijn er in net zoveel varianten als er recepten en koks zijn. Sommigen helemaal geweldig en anderen niet bepaald je smaak. Zoals je ongetwijfeld al aan voelt komen hebben wij een voorliefde voor kookboeken, en dan vooral voor de wat minder standaard kookboeken want dat is waar hem voor ons de uitdaging in zit.
Nu is het niet zozeer dat wij ons braaf aan de te lezen recepturen houden. Een recept is een leuke richtlijn, maar het recept dat we blind volgen moet nog worden geschreven. Gelukkig wil dat niet zeggen dat je met het lezen van recepten geen inspiratie op kunt doen. Zo kun je heerlijk eten zonder ook maar één seconde in de keuken door te brengen. Ideaal voor wie op zijn lijn wil letten 😉
Natuurlijk zijn Jamie Oliver en Gordon Ramsey terug te vinden in onze fysieke nomzotheek maar ook minder bekende koks en titels worden met regelmaat toegevoegd als papieren naslagwerk om nieuwe inspiratie op te doen en andere bereidingswijzen of smaakcombinaties te leren kennen en uitproberen. Heel af en toe zijn er zelfs kookboeken die je simpelweg MOET hebben vanwege de schitterende foodfoto’s. Ook die kunnen namelijk nieuwe inspiratie geven voor verrassende gerechten. Soms is het anders opmaken van je bord al een manier om ervoor te zorgen dat je favoriete gerecht nóg lekkerder smaakt. Om maar te zwijgen over het gezicht van je (schoon-)ouders als ze een geweldig opgemaakt bord geserveerd krijgen als ze een keer komen eten 😉
Heb jij een kookboek in de kast staan waarvan je vind dat wij moeten vertellen hoe geweldig, of hoe smakeloos, het is laat het ons dan weten. We hebben nog lang niet ieder kookboek in onze handen gehad en willen altijd nieuwe boeken ontdekken om nieuwe uitdagingen te kunnen vinden in de keuken. Stuur een mailtje met jouw must-read-and-cook-tip naar feedme[at]talknomztome.com zodat we de nomzotheek nog verder kunnen uitbreiden!