• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

april 21, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Tasnift_First

Tasnift kende ik niet bij naam, enkel van smaak. Vlak om de hoek zat er een Marokkaanse winkel waar ik geregeld om boodschappen ging. Witte kaas, verse kruiden, olijven, biefstuk en verschillende soorten brood zoals pide en Libanees brood. (Je weet wel, van die pannekoeken die je kunt vullen.) Op een gegeven moment lag er een soort brood die ik nog nooit had gezien. Nieuwsgierig als ik ben nam ik een brood mee en ik was verkocht! Stevig en tegelijkertijd luchtig. Een heerlijke broodsmaak die niet overheersend is waardoor je met beleg alle kanten op kunt. Op de vraag hoe het brood heet werd me verteld dat het omabrood genoemd wordt. Daar kon ik dus niet veel mee voor een zoektocht op internet. Daarbij heb ik op het moment geen oven tot mijn beschikking, dus brood bakken zat er toch niet in. Tot ik pas geleden in een kookgroep op Facebook langs zag komen dat de dame achter Keuken van Red Flower tasnift aan het maken was. Geen idee wat het was, maar toen ik de foto bekeek maakte mijn hart een sprongetje; Dat leek verdacht veel op het omabrood wat ik zo lekker vind en het werd in een pan klaargemaakt!

Met het recept ben ik flink aan het stoeien geweest. Het deeg hoort zacht en plakkerig te blijven voor je het de eerste keer laat rijzen, maar op de een of andere manier werd mijn tasnift dan een harde bonk die niet mooi wilde rijzen en na het bakken vanbinnen nog steeds plakkerig was. Een hoop probeersels later is er niets meer over van het recept wat ik heb gekregen en maak ik tasnift op mijn eigen manier. Het smaakt hetzelfde als het omabrood wat ik in de winkel ging halen en heeft ook vrijwel dezelfde structuur. Er staat nu dus met regelmaat een bak met deeg op de verwarming te rijzen en er wordt beduidend minder chips in huis gehaald omdat dit brood eigenlijk gewoon snoepen is.

Zo maak je tasnift

Meng als eerste de gist in lauwwarme water en zet opzij. Dit zorgt ervoor dat de gist niet doodslaat door het zout wat je in het deeg gebruikt. Meng daarna de bloem, volkoren meel, fijne griesmeel en zout in een kom.

Voeg het water toe en kneed er een soepel deeg van. De hoeveelheid water die je nodig hebt is enigszins afhankelijk van je bloem, dus begin met iets minder dan de aangegeven 500 ml en voeg indien nodig extra water toe.

Tasnift_2

Laat het deeg rijzen op een warme plaats. Het volume van het deeg zal ongeveer verdubbelen.

Vorm platte, ronde broden op een met bloem en griesmeel bestoven aanrecht en laat de broden nogmaals rijzen.

Bak de broden enkele minuten per kant in een koekenpan met deksel op laag vuur. Druk de broden voor het bakken nog iets plat.

Tasnift_Last

Het is dat je de tijd nodig hebt om het deeg te laten rijzen, maar zoals je ziet stelt het zelf maken van tasnift niet zo heel veel voor. Of je nu eens een ander broodje bij de lunch wilt, een passende broodsoort wilt hebben om in je linzensoep te dippen of dat je eens geen toastjes op tafel wilt bij je salades, met dit brood kun je alle kanten op.

Tasnift_4

En, wat stiekem heel erg lekker is. Een stukje tasnift met daarop zelfgemaakte tzaziki en naturel ribbelchips. Die kan worden toegevoegd aan het lijstje van rare eetgewoontes 😉

Besaha oftewel, eet smakelijk!

Tasnift
Print
Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
Voorbereidingstijd
1 uur
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 

Geweldige vervanger voor normaal brood

Gang: BBQ, Bijgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal: 4 Broden
Ingredienten
  • 500 gram meel
  • 50 gram bruine meel of volkoren meel
  • 3 eetlepels fijne griesmeel
  • 1 volle eetlepel zout
  • 1 theelepel gist
  • 500 ml lauwwarm water
Bereidingswijze
  1. Begin met 500 ml lauwwarm water en voeg hier de gist aan toe. Roer goed door elkaar en zet opzij om de gist te starten.
  2. Meng alle overige ingredienten bij elkaar in een grote kom of schaal.
  3. Voeg het water toe en kneed alles goed dooreen.
  4. Dek de schaal af met folie of een theedoek en laat het deeg 50 minuten tot een uur rijzen op een warme plaats.
  5. Bestuif je aanrecht met een mix van bloem en fijne griesmeel. Verdeel het deeg in 3 á 4 ballen en druk met je handen plat tot je deegschijven hebt van zo'n 2 centimeter dik.
  6. Dek af met folie of een theedoek en laat het deeg nogmaals zo'n 20 minuten tot een half uur rijzen.
  7. Zet een koekenpan, liefst met dikke bodem, op het vuur, druk de deegschijven eventueel nog iets plat en bak de broden zo'n 4 tot 6 minuten per kant met een deksel op de pan op laag vuur.
Tip(s) van de chef
  • De kindjes vinden het heerlijk als ik bij het vormen van de broden zachte, witte kaas tussen het brood vouw.
  • Of je jouw tasnift nu met of zonder kaasvulling maakt, knoflookdip is ook hier weer een geweldige sidedish. (There is no such thing as to much garlic :D)

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 4,67 van de 5)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Nomz Tags: Bloem, Brood, Gist, Griesmeel, Marokkaans, Volkoren meel, Zout

Vorig bericht: « Bitterballen (Nooit meer naar de snackbar!)
Volgend bericht: Tzaziki met munt en dille »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Salada com fejão frade e atúm
    Salada com fejão frade e atúm

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....