• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Two meat nachos – Dubbel vlees, dubbel lekker

Two meat nachos – Dubbel vlees, dubbel lekker

oktober 17, 2016 By Linda Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Two meat nachos
Two meat nachos, gewoon omdat je niet altijd zin hebt in een halve meter nachos. Oke, dat is gelogen. Het is stiekem gewoon heel leuk om te variëren op recepten die je altijd gebruikt zodat eten een ontdekkingsreis blijft. En met nachos kun je blijven ontdekken omdat er zo ontzettend veel verschillende ingredienten zijn die je kunt gebruiken. Zelfs als je ook steeds teruggrijpt naar oud en vertrouwd lekkers zoals kaassaus bij je nachos. Nachos zonder kaassaus zijn namelijk geen nachos 😉

Het combineren van twee soorten vlees voor één gerecht is soms wel en soms een wat minder slimme keuze. Net zoals met een surf & turf moeten de vleessoorten wel bij elkaar passen. In dit geval worden kip- en rundergehakt gecombineerd en dat gaat perfect samen. Zeker als je ook nog een klein beetje varieert met de manier waarop je het vlees kruid. De overdosis groenten en de vrolijke kleurtjes maken dit altijd weer een favoriet gerecht. Nachos kunnen altijd!

Zo maak je Two meat nachos

Two Meat Nachos

De basis zijn in dit geval twee soorten vlees; kipgehakt en rundergehakt. Zet twee koekenpannen op en bak in iedere pan één van de vleessoorten rul. Voeg aan het rundergehakt cajunkruiden en water toe, schep alles goed door en laat op laag vuur inkoken. Voeg aan het kipgehakt verse knoflook, cajunkruiden, geconcentreerde tomatenpuree en water toe, schep alles goed door en laat op laag vuur inkoken.

Two Meat Nachos

Neem een bord, en leg hierop enkele blaadjes botersla. Leg langs de rand van het bord in reepjes gesneden paprika en in reepjes gesneden avocado. In het midden leg je een goede hoeveelheid nachochips.
Schep van beide vleessoorten een portie op de nachochips en schenk hier kaassaus overheen. Maak de nachos af met geraspte kaas, in maantjes gesneden rode ui, verse tomaatjes, verse jalapeno ringen en groene olijven.

Two meat nachos
Door de ruime hoeveelheid ingrediënten lijkt het veel werk, maar niets is minder waar. Terwijl het vlees inkookt kun je alle ingredienten schoonmaken, snijden en klaarzetten. Zodra het vlees klaar is, is het enkel nog een kwestie van stapelen. Met een goede mise en place houd je alles zonder problemen onder controle.

Eet smakelijk!

Two Meat Nachos
Print
Two meat nachos – Dubbel vlees, dubbel lekker
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
20 min
 

Arriba Arriba!

Gang: Diner
Keuken: Fusion, Mexicaans
Aantal: 4 Personen
Ingredienten
  • 250 gram rundergehakt
  • 250 gram kipgehakt
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 2 zakken nachochips
  • geraspte kaas
  • kaassaus
  • 1/2 krop botersla
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • 1 jalapeno
  • 100 gram tomaatjes
  • 3 eetlepels groene olijven
Bereidingswijze
  1. Bak in twee aparte pannen het rundergehakt en het kipgehakt rul.
  2. Voeg aan het rundergehakt één eetlepel cajunkruiden en 100 ml water toe. Schep alles goed om en laat inkoken.
  3. Snipper de teen knoflook fijn en voeg deze samen met één eetlepel cajunkruiden, de geconcentreerde tomatenpuree en 100 ml water aan het kipgehakt toe. Schep alles om en laat inkoken.
  4. Maak ondertussen de botersla schoon en snijdt de paprika's, avocado en rode ui in ringen.
  5. Snijdt de jalapeno in plakjes.
  6. Leg enkele blaadjes botersla op een bord.
  7. Leg langs de rand van het bord de paprika en de avocado.
  8. Vul het bord met een gulle hoeveelheid nachochips
  9. Schep van beide vleessoorten een portie op de nachochips en schenk hier kaassaus overheen. Strooi geraspte kaas over het geheel.
  10. Maak de nachos af met de rode ui, verse tomaatjes, de jalapeno en groene olijven.
Tip(s) van de chef
  • In plaats van alle groenten die je toevoegt kun je natuurlijk ook kiezen voor guacamole en salsa bij deze schotel.
  • Geef wat extra tegenwicht aan de pit van de jalapeno door zoete puntpaprika te gebruiken in plaats van gewone paprika.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (Nog geen stemmen)
Aan het laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Festive Nomz, Healthy Nomz, Meaty Nomz, Nomz Tags: Avocado, Bladsla, Geraspte kaas, Jalapeno, Kaassaus, Kipgehakt, Nachos, Olijven, Paprika, rundergehakt, Snoeptomaat, Tortilla chips

Vorig bericht: « Something About Food Tag – Linda
Volgend bericht: Ook Bijstandsgerechten.nl spot de Eén kip, vijf maaltijden challenge »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Mango ijs (Klaar in 5 minuten!)
    Mango ijs (Klaar in 5 minuten!)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....