Two meat nachos, gewoon omdat je niet altijd zin hebt in een halve meter nachos. Oke, dat is gelogen. Het is stiekem gewoon heel leuk om te variëren op recepten die je altijd gebruikt zodat eten een ontdekkingsreis blijft. En met nachos kun je blijven ontdekken omdat er zo ontzettend veel verschillende ingredienten zijn die je kunt gebruiken. Zelfs als je ook steeds teruggrijpt naar oud en vertrouwd lekkers zoals kaassaus bij je nachos. Nachos zonder kaassaus zijn namelijk geen nachos 😉
Het combineren van twee soorten vlees voor één gerecht is soms wel en soms een wat minder slimme keuze. Net zoals met een surf & turf moeten de vleessoorten wel bij elkaar passen. In dit geval worden kip- en rundergehakt gecombineerd en dat gaat perfect samen. Zeker als je ook nog een klein beetje varieert met de manier waarop je het vlees kruid. De overdosis groenten en de vrolijke kleurtjes maken dit altijd weer een favoriet gerecht. Nachos kunnen altijd!
Zo maak je Two meat nachos
De basis zijn in dit geval twee soorten vlees; kipgehakt en rundergehakt. Zet twee koekenpannen op en bak in iedere pan één van de vleessoorten rul. Voeg aan het rundergehakt cajunkruiden en water toe, schep alles goed door en laat op laag vuur inkoken. Voeg aan het kipgehakt verse knoflook, cajunkruiden, geconcentreerde tomatenpuree en water toe, schep alles goed door en laat op laag vuur inkoken.
Neem een bord, en leg hierop enkele blaadjes botersla. Leg langs de rand van het bord in reepjes gesneden paprika en in reepjes gesneden avocado. In het midden leg je een goede hoeveelheid nachochips.
Schep van beide vleessoorten een portie op de nachochips en schenk hier kaassaus overheen. Maak de nachos af met geraspte kaas, in maantjes gesneden rode ui, verse tomaatjes, verse jalapeno ringen en groene olijven.
Door de ruime hoeveelheid ingrediënten lijkt het veel werk, maar niets is minder waar. Terwijl het vlees inkookt kun je alle ingredienten schoonmaken, snijden en klaarzetten. Zodra het vlees klaar is, is het enkel nog een kwestie van stapelen. Met een goede mise en place houd je alles zonder problemen onder controle.
Eet smakelijk!
Arriba Arriba!
- 250 gram rundergehakt
- 250 gram kipgehakt
- 2 eetlepels cajunkruiden
- 200 ml water
- 2 eetlepels geconcentreerde tomatenpuree
- 1 teen knoflook
- 2 zakken nachochips
- geraspte kaas
- kaassaus
- 1/2 krop botersla
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 avocado
- 1 rode ui
- 1 jalapeno
- 100 gram tomaatjes
- 3 eetlepels groene olijven
- Bak in twee aparte pannen het rundergehakt en het kipgehakt rul.
- Voeg aan het rundergehakt één eetlepel cajunkruiden en 100 ml water toe. Schep alles goed om en laat inkoken.
- Snipper de teen knoflook fijn en voeg deze samen met één eetlepel cajunkruiden, de geconcentreerde tomatenpuree en 100 ml water aan het kipgehakt toe. Schep alles om en laat inkoken.
- Maak ondertussen de botersla schoon en snijdt de paprika's, avocado en rode ui in ringen.
- Snijdt de jalapeno in plakjes.
- Leg enkele blaadjes botersla op een bord.
- Leg langs de rand van het bord de paprika en de avocado.
- Vul het bord met een gulle hoeveelheid nachochips
- Schep van beide vleessoorten een portie op de nachochips en schenk hier kaassaus overheen. Strooi geraspte kaas over het geheel.
- Maak de nachos af met de rode ui, verse tomaatjes, de jalapeno en groene olijven.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie