Cheeseburger salade bleek zo hoog op de dit-wil-ik-een-keer-eten lijst van de kindjes te staan dat ik de salade letterlijk heb moeten afpakken om hem nog te kunnen fotograferen om het recept te kunnen delen. (Dat verklaart ook de opscheplepel en de stapel lege bordjes op de foto.) Het idee voor deze salade kwam door een overschot aan hamburgers en reeds getoaste hamburgerbroodjes na een heerlijk burgeravondje. Het vlees kon niet terug worden ingevroren, de broodjes ook niet en groenten in allerlei varianten liggen altijd in de koelkast. Alles bij elkaar een hele goede reden om te kijken of een cheeseburger salade een blijvertje zou zijn of een complete no go zou blijken.
Natuurlijk werd ik in eerst instantie heel raar aangekeken door de kindjes toen ik zei dat ik met alle restjes van de avondmaaltijd een cheeseburger salade wilde maken. Hamburgers horen niet in een salade, dus wat ik zei was heel stom. Ik moest beloven dat als het écht niet lekker was ze gewoon een boterham met pindakaas mochten eten. Die boterham is er niet aan te pas gekomen en het saladebord was zo mogelijk nog sneller leeg dan normaal het geval is!
Op het inmiddels welbekende saladebord ligt een laag in reepjes gesneden ijsbergsla. Hier overheen plakjes komkommer, partjes tomaat en in stukjes gescheurde cheddar. De hamburgerbroodjes zijn in kleine blokjes gesneden en na een extra ronde toasten in de pan als croutons over de salade gestrooid. De hamburgers hebben we gebakken, in stukken gesneden en over de salade verdeeld. Als laatste hebben we een simpele versie van wat hier in huis Sergio saus wordt genoemd als dressing over de salade gegoten.
Cheeseburger salade is zeker te weten een blijvertje geworden.
Fast food, maar dan gezond.
- 1 eetlepel mayonaise
- 3 eetlepels augurkenvocht
- 10 sprieten verse bieslook
- 1/2 krop ijsbergsla
- 1/4 komkommer
- 3 tomaten
- 3 plakken cheddar
- 2 hamburgerbroodjes
- 3 hamburgers
- Meng de mayonaise met het augurkenvocht.
- Snijdt de bieslook in kleine stukjes en roer deze door de dressing.
- Bak de hamburgers naar wens. Rood is voor de salade niet aan te raden, medium is zeer smakelijk.
- Snijdt de hamburgers in blokjes.
- Snijdt de hamburgerbroodjes in blokjes en toast de blokjes in een koekenpan. Eventueel kun je een klein scheutje olie toevoegen, maar dat dit is niet nodig.
- Snijdt de ijsbergsla in dunne reepjes.
- Snijdt de komkommer in plakjes.
- Snijdt de tomaten in partjes.
- Leg de ijsbergsla op een saladebord en verdeel hier de komkommer en de partjes tomaat overheen.
- Scheur de plakken cheddar in stukjes en verdeel deze over de salade.
- Verdeel de hamburger en de croutons over de salade.
- Giet de dressing over de salade.
- Vind je dat er op een cheeseburger ook spek hoort, voeg dan gerust spek toe aan de salade.
Geen fan van tomaat, maar augurk is een must? Laat de tomaat weg en voeg augurk toe. Je kunt naar hartelust varieren met deze salade door simpelweg de ingredienten toe te voegen die volgens jou op een cheeseburger moeten zitten.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie