• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Rijstpannenkoekjes met kokos (+ Winactie!)

Rijstpannenkoekjes met kokos (+ Winactie!)

november 21, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Rijstpannenkoekjes met kokos

Rijstpannenkoekjes stonden al heel lang op mijn wishlist om een keer te maken. Het is een ideaal recept om overgebleven rijst die al is gekookt op te maken. Als je je de kunst van het afgepast koken eigen hebt gemaakt is er alleen niet zo vaak rijst over voor dit soort experimenten. Gelukkig kregen we de mogelijkheid om de voorgestoomde rijst van Tilda uit te testen. Dat moesten dus, onder andere rijstpannenkoekjes worden.

Met keuze uit maar liefst vier verschillende variaties voorgestoomde rijst was het even verzinnen welke rijstsoort er in de rijstpannenkoekjes zou verdwijnen. Er is keuze uit voorgestoomde rijst met limoen en koriander, met kokos, chili en citroengras, gewone basmati of bruine rijst. Omdat ik met de rijst met toegevoegde smaken meteen een paar andere leuke ideetjes had koos ik ervoor de rijstpannenkoekjes te maken met de bruine rijst.

Zo maak je rijstpannenkoekjes met kokos

Rijstpannenkoekjes met kokos

Je begint met het maken van een pannenkoekenbeslag waar je als laatste de rijst aan toevoegt. Je mengt bloem, melk, bakpoeder eieren en vanillesuiker in een kom. Dit klop je tot een glad beslag. De bakpoeder is om ervoor te zorgen dat je beslag luchtiger wordt tijdens het bakken. Gebruik je dit niet krijg je door de toevoeging van de rijst heel massieve rijstpannenkoekjes en dat vind ik niet lekker.

Als je basisbeslag klaar is voeg je de geraspte kokos en de rijst toe. Roer alles goed dooreen en laat het beslag een minuut of vijf rusten zodat de rijst iets vochtiger wordt. Dit zorgt ervoor dat je de rijstpannenkoekjes mooier kunt bakken.

Rijstpannenkoekjes met kokos

Giet wat olie in een koekenpan en schep drie hoopjes van het beslag in de pan. Bak de rijstpannenkoekjes op middelhoog vuur goudbruin aan beide zijden.

Serveer de rijstpannenkoekjes met blauwe bessen en strooi er ter garnering wat extra kokos overheen. Heerlijk als ontbijt of lunch.

Eet smakelijk!

Rijstpannenkoekjes met Kokos
Print
Rijstpannenkoekjes met kokos
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
25 min
 

Overheerlijk

Gang: Lunch, Ontbijt
Keuken: Nederlands
Aantal: 12 Pannekoeken
Ingredienten
  • 250 gram voorgestoomde of gekookte rijst
  • 150 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 5 eetlepels geraspte kokos
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
Bereidingswijze
  1. Klop van de bloem, melk, bakpoeder en vanillesuiker een glad beslag.
  2. Voeg de kokos en de rijst toe, schep alles goed dooreen en laat het beslag vijf minuten rusten.
  3. Verhit olie in een koekenpan.
  4. Schep drie porties beslag in de pan en bak de rijstpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin.
  5. Herhaal dit tot het beslag op is.
  6. Serveer de rijstpannenkoekjes met bosbessen en bestrooi met extra kokos.
Tip(s) van de chef
  • Deze rijstpannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt of lunch. Ze laten zich heel gemakkelijk invriezen, dus ze zijn ook gemakkelijk voor te bereiden voor de momenten dat je weinig tijd hebt. Haal de pannenkoekjes uit de vriezer en laat ze, geheel of gedeeltelijk, ontdooien. Toast ze in een warme pan op laag vuur aan beide zijden zodat ze weer lekker warm zijn.
  • Als je wilt kun je de bosbessen ook aan het beslag toevoegen en ze meebakken in de rijstpannenkoekjes.

 

En dan nu de winactie!

Voorgestoomde rijst is onverwacht gemakkelijk om in huis te hebben. Je kunt het verwarmen in de magnetron of in de koekenpan als reguliere sidedish of als onderdeel van de maaltijd. Maar je kunt de rijst dus ook als ingrediënt gebruiken voor geheel nieuwe gerechten. Wij zijn heel benieuwd wat voor recept jij zou maken met de voorgestoomde rijst van Tilda.

Laat ons in de comments weten wat jij zou maken en maak kans op een pakket van Tilda met hierin maar liefst vier verschillende soorten voorgestoomde rijst en een verpakking ongekookte bruine rijst. Dat is de basis voor een week vol overheerlijke maaltijden!

Wil je extra kans maken, volg ons dan ook op één of meer van onze social media kanalen.

Talk Nomz To Me op Facebook (+1)
Talk Nomz To Me op Instagram (+1)
Talk Nomz To Me op Pinterest (+1)Talk Nomz To Me op Bloglovin’ (+1)

Totaal kun je dus vijf kansen verdienen om kans te maken. En je hoeft er vrij weinig voor te doen. We mogen niet één, maar zelfs twee pakketten weggeven. De winactie loopt tot en met 5 december. De winnaars worden gekozen op 6 december aanstaande. We zijn benieuwd met wat voor ideeen jullie ons gaan laten watertanden! Volgende week doen we jullie nog een ideetje aan de hand voor een lekker herfstgerecht met rijst, kip, chorizo en walnoten.

—–

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Tilda – Genuine Goodness. Dit heeft geen invloed op onze mening of werkwijze. De receptuur is op dusdanige wijze geschreven dat het één op één met andere producten bereidt kan worden mocht jij voorkeur hebben voor andere producten.

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Budget Nomz, Lunch, Nomz, Ontbijt Tags: Bosbessen, Kokos, Pannenkoek, Rijst, Tilda, Winactie

Vorig bericht: « Pompoensoep met seroendeng – Kiddielunch #10
Volgend bericht: Msemen wafels met Parmezaan »

Lees Interacties

Reacties

  1. Anita H. zegt

    november 25, 2016 om 02:34

    Ik zou die rijstpannekoekjes weleens willen maken. Wel met wat kleine aanpassingen: kokosmelk in plaats van melk en zonder vanillesuiker.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      november 25, 2016 om 13:19

      Met kokosmelk is inderdaad ook heel lekker!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Gebakken aardappelen met boontjes en spek
    Gebakken aardappelen met boontjes en spek
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....