Pita kip met sla, avocado en gebakken aardappeltjes met gesmolten kaas en flink wat pit. Het uittypen laat me alweer watertanden en als ik niet uitkijk sta ik zo weer in de keuken om nog een keer met potten en pannen te rammelen. Deze pita kip is een variatie op een gerecht wat ik jaren geleden eens maakte toen ik de kip in de oven was vergeten en er dus gortdroge moten uit haalde. Door toen de kip te pulseren met verse sla kreeg je een haast broodsalade achtige structuur die perfect op een pitabroodje paste. Om je vingers bij af te likken en de kip hoefde niet te worden weggegooid. Daar kon ik vast wel een variatie op bedenken met de gepluisde kip uit deze één kip, vijf maaltijden uitdaging.
Veel bedenktijd was er inderdaad niet nodig. Als je dan toch een broodje gaat maken wat je opnieuw wilt uitvinden kun je er net zo goed meteen de dingen op doen die je het lekkerste vind. Hoor ik daar iemand chili cajun saus roepen?
Zo maak je Pita kip
Neem een goede hoeveelheid gemengde sla en snijdt dit in grove stukken. Voeg hier in halve ringen gesneden zoete puntpaprika bij. Als dressing koos ik voor een pittige saus met chili, cajun kruiden, mayonaise en yoghurt. Giet dit over de salade heen, voeg de gepluisde kip en en schep alles goed door elkaar. Zet de vulling voor je broodje opzij zodat de smaken even goed op elkaar kunnen inwerken.
Doe een klontje boter in een koekenpan en bak hierin je voorgekookte aardappelblokjes of krieltjes met peper, zout, een geplette teen knoflook (of twee) en cayennepeper. Als de aardappeltjes bijna gaar zijn strooi je de geraspte kaas er overheen en gooi je alles nog een paar keer om zodat dat de kaas mooi smelt.
Toast of bak je pitabroodjes en snijdt ze open, snijdt een halve avocado in repen en vul je pitabroodjes met de saladevulling en de avocado. Serveer samen met de gebakken aardappeltjes met kaas.
Eet smakelijk!
- 2 stuks volkoren pitabroodjes
- 150 gram gepluisde kip
- 150 gram gemengde sla
- 1/4 zoete puntpaprika
- 1/2 avocado
- 4 eetlepels sladressing naar keuze
- 300 gram voorgekookte aardappelblokjes of krieltjes
- 50 gram geraspte kaas
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 theelepel cayennepeper
- Peper en zout naar smaak
- Snijdt de gemengde sla in grove stukken.
- Snijdt de zoete puntpaprika in reepjes.
- Meng de grof gesneden sla met de gesneden puntpaprika, gepluisde kip en de sladressing.
- Zet het mengsel opzij zodat de smaken optimaal kunnen mengen.
- Doe een klontje boter in de pan en bak de aardappeltjes.
- Voeg tijdens het bakken de geplette knoflook, cayennepeper en peper en zout toe.
- Als de aardappeltjes bijna klaar zijn voeg je de kaas toe en gooi je alles nog een paar keer goed om.
- Snijdt de avocado in repen.
- Toast de pitabroodjes en snijdt ze open.
- Vul de broodjes met de avocado en het slamengsel met kip.
- Serveer met de aardappeltjes.
- Hoeft het voor jou niet zo pittig? Kies als dressing dan voor een honing mosterd saus en gebruik voor de aardappeltjes oregano of Provencaalse kruiden.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie