• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Talk Nomz To Me

All you need is good food and good company

  • Nomz
    • Bitesized Nomz
    • Bread Nomz
    • Budget Nomz
    • Copycat Nomz
    • Dippable Nomz
    • Drinkable Nomz
    • Festive Nomz
    • Fusion Nomz
    • Healthy Nomz
    • Liquid Nomz
    • Meaty Nomz
    • Mix Nomz
    • Naughty Nomz
    • Quick Nomz
    • Side Nomz
    • Underwater Nomz
    • Veggie Nomz
  • Nomzledge
    • Chef @ Work
    • De eetgewoonten van…
    • Nomz quizzes
    • Cheat sheets
  • Nomzquipment
    • Messen
    • Pannen
    • Tupperware
    • Electrisch
    • Niet electrisch
    • Wishnomz
  • Nomziquette
  • Nomzotheek
  • Wiznomz
    • Nomz Quotes
    • Cheat sheets
    • Nomz Weetjes
    • Tags
  • Places to Nom
  • De Nomznaisseurs
  • Nomzcabulaire
  • Zakelijk
  • In de media
  • Contact
  • Disclaimer
Je bent hier: Home / Nomz / Broodje frikandel speciaal gezond – Kiddielunch #11

Broodje frikandel speciaal gezond – Kiddielunch #11

december 1, 2016 By Linda 2 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Broodje frikandel speciaal gezond

“Een broodje frikandel speciaal gezond, bestaat dat mam?” Het geroezemoes was weer niet van de lucht geweest en stiekem had ik het kunnen weten. Er moest weer overlegd worden over wat er gegeten ging worden en de heren en dames konden het niet eens worden. De één wilde een “vette bek”, de ander wilde salade, de volgende wilde gewoon brood en de laatste vond alles best onder de voorwaarde dat er augurk bij zou zitten. En dan kun je er aan gaan staan om het iedereen naar de zin te maken. Oke, of niet. Natuurlijk kan ik ook gewoon mededelen wat er op het menu staat, maar het blijft leuk dat ze het echt wel samen proberen op te lossen als ze het niet eens zijn en dat kan ik alleen maar stimuleren. En met de wensen die er lagen leek een broodje frikandel speciaal in een gezonde uitvoering niet eens een heel erg stom idee.

Gelukkig is mama nog steeds (voornamelijk prettig) gestoord, dus we hebben een poging gewaagd om te kijken of we een gezonde(re) variant op het broodje frikandel speciaal konden maken. “En dan moet het er ook uitzien alsof het in een restaurant is gemaakt!” Op mijn vraag hoe dat dan bedoeld werd kwam het simpele antwoord dat ze in een restaurant altijd knoeien op de borden om het er mooi uit te laten zien. De sterren-chef in mij zag haar kans natuurlijk direct schoon,dus we hebben er op los staan knoeien. En stiekem was het nog lekker ook…

Zo maak je een broodje frikandel speciaal gezond

Broodje frikandel speciaal gezond
De basis voor ons broodje was een hard puntje. Net vers afgebakken, dus knapperig vanbuiten en zacht vanbinnen. Natuurlijk besmeerd met mayonaise, want bij speciaal horen mayo, curry (of ketchup) en uitjes.
Hier overheen een ruime hoeveelheid in reepjes gesneden ijsbergsla, plakjes komkommer, stukjes tomaat en kleine plakjes augurk.

Terwijl je de ingredienten staat te snijden kun je mooi de frikandel(len) bakken zodat die direct op het broodje kunnen als je klaar bent met beleggen. Nadat je de frikandel op het broodje hebt gelegd strooi je de gesnipperde ui over het broodje en maak je het af door er curry overheen te “drizzelen”. Let hierbij vooral goed op de knoei-factor om het geheel een culinaire uitstraling te geven 😉

Het resultaat was verrassend lekker. En door de extra vulling met groenten hadden wij aan één broodje per persoon voldoende. Alleen dat maak het stiekem al gezond.

Eet smakelijk!

Broodje Frikandel Speciaal Gezond
Print
Broodje frikandel speciaal gezond – Kiddielunch #11
Voorbereidingstijd
2 min
Bereidingstijd
3 min
Totale tijd
5 min
 

Nog voor de hele frikandellen hype (en zonder paardenvlees).

Gang: Hapjes, Lunch
Keuken: Nederlands
Aantal: 1 Persoon
Ingredienten
  • 1 hard puntje
  • 1 frikandel
  • IJsbergsla
  • Komkommer
  • Snoep-tomaat
  • Augurk
  • Ui
  • Mayonaise
  • Curry of ketchup
Bereidingswijze
  1. Snijdt de ijsbergsla, komkommer en augurk in reepjes/plakjes.
  2. Snijdt de tomaat in partjes of blokjes.
  3. Snipper de ui.
  4. Bak de frikandel.
  5. Snijdt het broodje open en besmeer met mayonaise.
  6. Kleed het broodje aan met de sla, komkommer, tomaat en augurk.
  7. Leg de frikandel op het broodje.
  8. Strooi de ui over het broodje.
  9. Decoreer het broodje met de curry.
Tip(s) van de chef
  • Om het broodje nog gezonder te maken kun je de frikandel in de oven bakken.

 

Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.

 

Foodgasm score 1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,33 van de 5)
Laden...

Signed_Linda

Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!

 

Delen:

  • Klik om te delen met Twitter (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op Facebook (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op Pinterest te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om op LinkedIn te delen (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Klik om te delen op WhatsApp (Wordt in een nieuw venster geopend)
  • Meer
  • Klik om dit te e-mailen naar een vriend (Wordt in een nieuw venster geopend)

Gerelateerd

Comments

comments

Categorie: Bread Nomz, Hapjes, Healthy Nomz, Naughty Nomz, Nomz Tags: Augurk, Broodje, Frikandel, Gezond, Komkommer, Sla, Speciaal, Tomaat, Ui

Vorig bericht: « Herfstpotje met kip, chorizo en walnoten
Volgend bericht: De eetgewoonten van Gereon »

Lees Interacties

Reacties

  1. Nienke zegt

    december 1, 2016 om 21:37

    Oeh, heerlijk! Ben er zelf dol op haha.

    Beantwoorden
    • Linda zegt

      december 2, 2016 om 00:22

      Wij hier ook, maar dat was vast al duidelijk 😉

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Foodgasm score




CommentLuv badgeLaat meer berichten zien

Primaire Sidebar

What the Nomz?!

Nomz is slang voor eten. En wanneer je mensen met een voorliefde voor goede nomz en gezelligheid bij elkaar zet kan dat tot onverwachte dingen leiden. Zeker als ze zichzelf niet altijd even serieus nemen en het bereiden van eten net zo'n feestje is als genieten van iedere hap.

Leer ons beter kennen door de pagina De Nomznaisseurs te lezen en door lekker rond te snuffelen op Talk Nomz To Me. Wat iemand op zijn bord legt zegt veel over de persoon ;)

Oh, en als je een van onze recepten zelf uitprobeert vinden we het leuk als je die op social media deelt met #talknomz

Bring the Nomz,

Sergio, Linda en Chimaero

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Populairste recepten

  • Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
    Taartbodem van Bastogne koeken (No bake!)
  • Broodje zalm
    Broodje zalm
  • Pastasaus met bleekselderij en wortel
    Pastasaus met bleekselderij en wortel
  • Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
    Tasnift (Marokkaans panbrood of omabrood)
  • Wat zegt je bestek?
    Wat zegt je bestek?
  • Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)
    Chinese nasi (Of zoals je hem bij de Chinees zou willen krijgen)

Heimwee naar Portugal?

Klik hier om naar mijn MediaKit op de blogger MarktPlaats te gaan
mytaste.nl
mytaste.be

Footer

Wat begon als plagerij "Joh, ga anders bloggen als je het zo goed weet", is inmiddels een favoriete bezigheid.
Read More…

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter

Talk Nomz To Me op Instagram

     


Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid

Copyright 2015-2019 Traça

 

Reacties laden....