Een broodje Nomztertje is niet alleen heerlijk als zomerse lunch. Ook na al het feestdagen geweld van vaak veel, overdadig en vet eten is het lekker om een gemakkelijke en gezonde hap te eten. Dat je voor dit broodje waarschijnlijk niets in huis hoeft te halen omdat je de restjes van het Kerst ontbijt en het gourmetten op kunt maken is mooi meegenomen 😉
Voor de basis gebruik je natuurlijk een lekker vers brood. Ik koos voor een pide, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een stokbrood, ciabatta of misschien heb je nog afbakbroodjes over die je op deze manier mooi op kunt maken.
Besmeer het brood met een saus naar keuze. Als je hebt gegourmet is er vast nog wel wat lekkers over. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor mayonaise kiezen. Voor dit broodje heb ik zelfgemaakte honing mosterdsaus gebruikt die ik heb aangemaakt met wat yoghurt omdat ik anders net niet genoeg had.
Vervolgens beleg je het brood met sla. Wat voor sla je gebruikt maakt niet uit. Iedere soort sla of eventueel verse spinazie is lekker.
Plakken gerookte kipfilet vormen het volgende laagje. Ik ben gék op gerookte kipfilet op brood en ik gebruik het in de meeste soorten sandwiches die ik maak.
Er ligt altijd wel komkommer in de koelkast dus die kon natuurlijk niet ontbreken op dit broodje.
En dan uitgebakken spek. Met spekjes maak je alles lekker. Het maakt niet uit of je plakken of blokjes hebt om uit te bakken en het maakt geen verschil of je ontbijtspek of bacon gebruikt. De zoute smaak die je hiermee toevoegt aan het broodje is overheerlijk. Heb je geen spek, maar nog wel een gedroogde hamsoort zoals Serrano of Parma ham? Gebruik dan gewoon die.
Snijdt snoeptomaatjes in vieren en strooi deze over je broodje. Ook hier kun je best voor een andere soort tomaten kiezen. Het is maar net wat je nog in de koelkast hebt liggen.
Om het broodje af te maken strooi je er wat vers gesneden bieslook overheen.
Snijdt het brood in stukken om te serveren. Er stonden nog wat olijfjes die opgemaakt moesten worden, dus die staan er heel mooi bij in een schaaltje. Ook andere tapas soorten waarmee je nét geen echte maaltijd of snack-momentje in elkaar kunt draaien kun je natuurlijk heel goed bij dit broodje serveren.
Eet smakelijk!
Alles kan en mag met dit broodje
- Brood
- Saus naar keuze
- Sla
- Kipfilet
- Komkommer
- Uitgebakken spek
- Tomaat
- Verse bieslook
- Snijd je brood open.
- Besmeer met de saus.
- Beleg het brood met de sla, kipfilet, komkommer, spek en tomaat.
- Bestrooi met de bieslook.
- Je kunt zo ongeveer alles aan groenten en vleeswaren gebruiken voor dit broodje Nomztertje. Wees een beetje creatief en blijf ingredienten stapelen tot je broodje perfect is.
Als je de keuken in gaat duiken om dit recept uit te gaan proberen dan zijn we natuurlijk heel erg benieuwd naar hoe het heeft gesmaakt. Geef dit recept een cijfer tussen de 1 en de 5 en help zo de foodgasm score te bepalen.
Foodgasm score
Via Twitter , Facebook , Bloglovin’, Pinterest en Instagram kun je ons ook volgen. Vergeet ook niet om een comment achter te laten zodat we weten hoe je maaltijd heeft gesmaakt!
Geef een reactie